|
|
#41 | |
![]() |
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=S2Uqg1va_pI przecież dla Merykanów tam wciąż będzie jak za półdarmo
|
|
|
|
#42 | |
|
Administrator
![]() |
Cytat:
Masz rację. Lokalizator GPS/gsm Wrzucę zdjęcie tej kostki potem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
|
#43 | |||||
![]() Zarejestrowany: Jan 2023
Motocykl: Transalp 650 RD11 -> CRF1000 DCT
Online: 2 tygodni 1 dzień 5 godz 34 min 45 s
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Spokojności
|
|||||
|
|
|
|
|
#44 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2017
Miasto: B..wała
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 4 tygodni 17 godz 16 min 17 s
|
ODP:
Obowiązkowa jest rejestracja w ciągu 24 godzin od wjazdu do kraju oraz rejestracja każdego kolejnego noclegu. - Brak pełnej rejestracji pobytu skutkuje nałożeniem przy wyjeździe grzywny w wysokości od 60 do 600 euro. - Należy wyraźnie wymagać rejestracji w każdym miejscu, w którym się zatrzymujesz (hotel, kemping itp.)..." Już dwa lata temu właściciel domu który wynajmowałem w MNE, okolice Ulcinj, pierwszego dnia przyszedł i prawie za rękę zaprowadził mnie do Punktu Turystycznego czy tam innej Informacji Turystycznej w celu wykupu opłaty "klimatycznej" i rejestracji pobytu. Baardzo nalegał by to zapłacić bo policja może skontrolować i dać karę. Każdy dostał swój blankiet wypisany na podstawie danych z paszportu. Także to jak widać dwa lata temu obowiązywało. Swoją drogą, mieszkaliśmy w MNE pośród domków , których właścielami byli Kosowiacy z Pristiny (ziomki z woja). Co ciekawe, jedna z nadmorskich włości była w naszego najemcy rodzinie od pokoleń (nadal mieszkają tu jego dziadkowie). |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Administrator
![]() |
![]() Co roku właścicielka apartamentu takie coś nam wystawia. Ona to ogarnia za nas. Tylko skan paszportu jej dajemy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#46 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2017
Miasto: B..wała
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 4 tygodni 17 godz 16 min 17 s
|
O coś w ten deseń.
Tylko bumaga mniejsza. W paszport mieścił się kartonik. No i kazdy dostawał swój meldunek. |
|
|
|
|
|
#47 |
|
Mam przerąbane :)
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: DW_
Motocykl: RD07a
Przebieg: stoi
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 5 dni 16 godz 27 min 14 s
|
Ta 'prijava' to u nich standard od wielu lat. W SRB z tym czasami miałem niezłe hocki i chociaż ja tam miałem wizy długoterminowe / rezydencję to i tak za każdym razem musiałem dymać na posterunek. Odjava też była obowiązkowa w sumie.
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|