|
|
#31 |
|
Moderator
![]() |
Nie Elwod , to wyjazd przyjaciół na przygodę , zero komercji i konkretnych planów, droga jest celem.
Całego świata nie zmienisz ... Ludzi do miłości nie zmusisz, ani nawet do lubienia ciebie. Zawsze jednak masz wpływ na to , jaki jest ten kawałek świata wokół Ciebie i kto się w nim znajduje. https://youtu.be/skPjiSzR9n4?si=bnBpO9UVjUZGes_2 |
|
|
|
|
|
#32 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2018
Miasto: Olsztyn (Wa-Ma)
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: mój 3,5
Online: 1 tydzień 6 dni 1 godz 42 min 0
|
Jako że dane mi było norweskie fiordy podziwiać 30+ lat temu, to napiszę: Ha det bra.
Szczęśliwej pojeżdżawki i dobrego powrotu do domu.. ( i na odwrót ). Czyta się...
|
|
|
#33 |
|
Elwood
![]() Zarejestrowany: Apr 2025
Miasto: Przystanek Oliwa
Motocykl: Wrublin
Online: 1 tydzień 6 dni 23 godz 58 min 20 s
|
To pełna elegancja.
|
|
|
#34 | |
|
Administrator
![]() |
Cytat:
To po prostu duże wyzwanie i chapeau bas, zawsze.
|
|
|
|
#35 |
|
Moderator
![]() |
Całego świata nie zmienisz ... Ludzi do miłości nie zmusisz, ani nawet do lubienia ciebie. Zawsze jednak masz wpływ na to , jaki jest ten kawałek świata wokół Ciebie i kto się w nim znajduje. https://youtu.be/skPjiSzR9n4?si=bnBpO9UVjUZGes_2 |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Fazi przez Zet
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
Galeria: Zdjęcia
Online: 11 miesiące 1 dzień 2 godz 34 min 46 s
|
Cytat:
Ja uważamy że inaczej się jedzie w podróży jak zapłacony samochód z kierowca jedzie za mną.
|
|
|
|
#38 | |
|
Elwood
![]() Zarejestrowany: Apr 2025
Miasto: Przystanek Oliwa
Motocykl: Wrublin
Online: 1 tydzień 6 dni 23 godz 58 min 20 s
|
Cytat:
Moim zdaniem komercja (kupienie imprezy) mnóstwo zabija. Wbija cie w szablon, gdzie nie ma za wiele miejsca na kreatywność. Na to własnie, co sam zdefiniował Dubel, pisząc o celu, planowaniu itd. Tu się zatem Chomik absolutnie z Tobą nie zgadzam. To jest moja ocena - "na dzisiaj" ale... są mocno tematyczne imprezy, kiedy wręcz "wypada" zapłacić za towarzystwo/opiekę przewodnika. Bo raz, że nie wiele zobaczysz, dwa - że możesz nędznie skończyć, będąc paszą dla wymagającej przyrody/otoczenia. Lub tam, gdzie logistyka przerasta twoje możliwości. Na pewno nie należy do tego dzisiaj obszar eksplorowany przez grono dubelowych kolegów. Jednak sposób jaki sobie wybrali gwarantuje im ciekawszą przestrzeń niż rajd mojego kumpla, w którym brał udział dwa m-ce temu - kończący się w Dakarze. Niestety cała kreatywność kończyła się na biwakowaniu poza obozem. W promieniu kilkuset metrów, w zasięgu wzroku... Na stare forum sprowadziła mnie relacja z wypadu motocyklowego do... Maroko. Chyba opisywał Sambor. W tamtym czasie dwa razy się do Maroko wybierałem (plany 2003/2004). Nie udało się. Nie zdążyłem przygotować Elwooda. To były inne czasy. Nie zmienia to jednak faktu, że do dzisiaj tam nie bylem a Dubel śmiga i jak widać morda mu się cieszy okrutnie. Życzę mu, by wrócił w zgodzie z otoczeniem i samym sobą. Poobijany przygodą, nawet na lawecie ale szczęśliwy. Bo w końcu, co to za wyrypa jak się sprzęt nie spierdoli...? Kończę swój udział w dalszej (ewentualnej) dyskusji na ten temat, bo zawsze się się znajdzie chętny udowodnić mi, że nie mam racji ![]() Niech udowadnia to innym. P.S. Dubel... odłącz się od internetu na czas wycieczki. Docenisz po powrocie tę uwagę.
|
|
|
|
#39 |
![]() |
Koleś pisze o swojej wycieczce ale jednak zawsze znajdzie się ta informacja, że być może jednak mógłby inaczej
Przypomina mi to stary dowcip jak się architektowi urodziło dziecko, tzn żona jego urodziła. Koledzy po fachu przyszli na pępkowe i pochylają się nad kołyską w końcu jeden z nich kręci głową jak pies słuchający swojego Pana, mlaszcze, cmokta i w końcu mówi: - no... ładne, ale ja bym inaczej zrobił.
|
|
|
#40 | |
![]() Zarejestrowany: Jun 2017
Motocykl: ...............
Online: 2 miesiące 2 tygodni 1 dzień 16 godz 4 min 43 s
|
Cytat:
![]() Super wyjazd
|
|