|
|
|||||||
| Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#31 |
![]() |
Matjasie odpisuję. Tiger zalany pod korek 19 litrów,gmole, stelaż tył,centralna stopka, opony motoz i tkc 80 ale wydech dedykowany lżejszy Arrow(2 kg a nie 8 seria) Po wjeździe na wagę przemysłową to równe 240 kg! Ze mną w ciuchach i kasku to już 320 kg a gdzie namiot i bagaże? W papierach miało być 217-221 itp. Byłem na dwóch wagach żeby wykluczyć błąd, także radzę zważyć swoje Aprillie Tuaregi,T7, Ducati i resztę. Na moje potrzeby być może kupiłbym teraz Kove 800. Zdrowia
|
|
|
|
|
|
#32 |
![]() |
Ja swojej T7WR nawet nie będę ważył
wiem ile waży fhooy ![]() Z wagą Tygrysa niewiele się pomyliłem - letko nie jest.
|
|
|
#33 |
![]() Zarejestrowany: May 2010
Miasto: P-ń
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 2 tygodni 5 dni 16 godz 37 min 15 s
|
Qrde Matjas, a ja zważę w tygodniu z ciekawości. Taką zalaną pod korek. Myślisz że jest ponad 210?
|
|
|
|
|
|
#34 |
![]() |
WR książka pisze że 220 zatankowana 23l paliwa.
Gmole plus bagażnik pod kufry to stawiam że około 10kg dodatkowo. Póki nie trzeba tego podnosić jest super
|
|
|
#35 |
![]() Zarejestrowany: May 2010
Miasto: P-ń
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 2 tygodni 5 dni 16 godz 37 min 15 s
|
No właśnie moja odpoczywa w błocie dość często i mam wątpliwości co tej wagi. Nie należę do gatunku Pudzianowskiego a dźwiga się ją zdecydowanie łatwiej niż mojego 1150gsa
|
|
|
|
|
|
#36 |
![]() |
To oznacza, że Tigr zalany na full z gmolem dolnym i płytą ważący 228 nie jest jakimś mastodontem. Jutro położę go w trawie i podźwigam.
|
|
|
|
|
|
#37 |
![]() |
smiali sie ze mnie jak pisalem, ze to forum kiedys zmieni nazwe. triumphy mega motocykle i po latach traktowania ich jak czarnego luda rodacy zaczynaja je kupowac. nie wiem jak te obecne z salonow ale reszta jak sie ja porozbiera w drobny mak to jest zdecydowanie oparta na japonskich podzespolach. jak zamowilem uszczelke napinacza to mi przyszla w worku yamahy bo napinacz w T900 jest yamahowski. reszta to denso, sumitomo, showa, keihin etc. jest to moim zdaniem najlepiej wykonana 'fizycznie' europejska marka. mam nadzieje, ze nie zaczeli 'optymalizowac kosztow'. dla mnie ich R3 to baja, ktorej po latach dorownalo T9.
|
|
|
|
#38 |
![]() |
Szynszylu, słońce Ty moje. Jesteś moim guru mechanicznym i będę się czymał Twojego zdania o bieliźnie jak pijany płotu
|
|
|
|
|
|
#39 |
![]() |
Oczywiście polecam usługi Szynszyla, poprzednio jeździłem do niego z xrv 750 a teraz z Tigerem. Jak dla mnie to mógłby mieć autoryzowany serwis Triumpha😁 ! Wszystko cacy
|
|
|
|
|
|
#40 |
![]() |
miło mi. jak sie pomyle to mi sie cos uda czasem. swojej pierwszej przejazdzki na T800xc nigdy nie zapomne, a T1050 jest wg mnie jednym z najbardziej niezauwazanych motocykli na rynku. pod wieloma wzgledami T1050 to jest w swojej cenie ( uzywki) kosmos. obok mnie mieszka panna, ktorej od lat serwisuje T800xr - zjezdzila tym juz troche swiata - nic nigdy i zawsze banan. jakbym chcial ciezsze moto to tylko T800xc z pierwszych lat produkcji tj. ~2011
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|