|
|
|||||||
| Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#161 | |
|
Administrator
![]() |
Cytat:
Ale gdybym miał konstruować od początku pod konkretny stelaż to bym sobie wymyślił prostokątny z uwagi na większą uzyskiwaną pojemność z racji kształtu.
|
|
|
|
#162 |
|
Moderator
![]() |
Sratytaty z tymi gotowymi.
A gdzie wypicie browara przy planowaniu, drugiego przy wykonaniu i trzeciego przy sprzątaniu połowy domu po robocie? Piździejecie Towarzysze, tylko gotowce i do tego jeszcze markowe ![]() A co do kształtu, to robi się niebezpieczne, ale z drugiej strony to wolę, żebyśmy się po łbach walili jako zwolennicy okrągłych VS zwolennicy kanciatych niż z powodu partii politycznych. ps: moim zdaniem okrągły jest lepszy, bo ładniej wygląda i jest trwalszy no i podkreśla falliczną symbolikę motocykla Zapraszam do dyskusji ![]() ps2: Mac13k jak ulepisz to pokaż.
www.kolejnydzienmija.pl 2014: Żatki Bolek na promie kosmicznym 2015: Veni Vidi Wypici 2016: Muflon na latającym gobelinie 2017: Garbaty Jednorożec 2018: Czarny Jaszczomp 2019: Rodzina 50ccm plus 2020: Żółwik Tuptuś 2021: Chiński Syndrom 2022: Nie lubię zapierdalać 2023: Statek bezpieczny jest w porcie, ale nie od tego są statki 2024: Uwaga bo ja fruwam 2025: Ekwipunek Załogi Gogurka 2025: Cztery i pół Afryki |
|
|
|
|
|
#163 |
![]() |
nie zawsze na moto jest miejsce na takom czarnom rułe drogi mój Czarny
nasz ulubiony Czesław ma w swojej ofercie takie coś GIVI S250KIT: https://www.olx.pl/d/oferta/s250-giv...arch%7Corganic nie, że mam ale wiem, że jest. być może komuś podpasuje takie niemęskie, niefalliczne , markowe rozwiązanie
|
|
|
#164 |
![]() |
To Givi jest takie same dobre jak z ali ,a kosztuje razy dwa . Czarny dobrze prawi to w ogóle nie ma kształtu fallusa znaczy fallicznego
|
|
|
#165 |
![]() |
pokaż to z Ali.
nie ma kształtu... Melon - daj się dopasować przytrzaśniesz pokrywą to będzie jak ulał
|
|
|
#166 |
![]() |
No ja taką kupiłem https://pl.aliexpress.com/item/10050...yAdapt=glo2pol
Jeszcze nie wiem gdzie i czy w ogóle zamontuję i kupiłem to za 125pln
|
|
|
#167 |
![]() |
Widziałem to - marchwi mnie nieco ten zamek na szyfr bo jak się to spsuje to lipa ale... w sumie wszystko to i tak robione w chinach jest. Zamki na hotelach na klucze też a działają.
Warto też zwrócić uwagę, że za te obecne 150 jest skrzynka i mocowanie do stelaża. ZNACZNIE taniej niż GiVi. Myślę również, że taniej niż rzeźba z nierdzewki.
|
|
|
#168 |
![]() |
Cosik muszę wymyślić gdzie to zaczepić bo VFR system bez stelażowy mam
|
|
|
#169 |
|
trampkarz emeryt
![]() |
Mam to Givi tylko w wersji z Ali i po moich przeróbkach. Natomiast uchwyt do stelaża mam ten oryginalny w od givi s250. Tylko też musiałem przerobić bo mam stelaż CAM i nie wszystko mi tam grało.
Jutro mogę cyknąć foty jak to wygląda. |
|
|
|
|
|
#170 |
|
trampkarz emeryt
![]() |
![]() ![]() Niestety, z racji bardzo wąskiego stelaża, wyszło tak, że musiałem skrzyneczkę niżej przesunąć, a w ślad za tym odpowietrznik zacisku był na kursie kolizyjnym i po testach ewidentnie by miał opcję na spotkanie ze skrzynką ![]() Zatem, nie poddając się - poszła w ruch technologia rejli jak za dawnych czasów i wymodziłem coś takiego. Z zewnątrz dorobionym specjalnie grotem topiłem a od środka poxipol. ![]() Skrzyneczka z Ali jakościowo zupełnie OK. Bardzo solidna się zdaje. Oryginału givi nie widziałem więc nie porównam. Mocowanie uniwersalne givi musiałem nabyć bo mocowania CAM w kufrach są tak specyficzne że nic innego mi nie pasowało. Sporo rzeźby ale jest OK. A będzie super jak nie zgubię odpowietrznika
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|