Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Wszystko co chciałbyś wiedzieć o motocyklach innych niż AT > Honda - inna niż AT & NAT

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary Wczoraj, 17:16   #1
szynszyll

szynszyll's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: Popapracie!
Motocykl: RD04
szynszyll jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 miesiące 3 tygodni 5 dni 23 godz 44 min 34 s
Domyślnie Cb125r

yo!

pisze bo sie zasmarkalem i chlewik stoi + moze kilku starszych panów/pań temat zainteresuje. w ostatnim czasie moi rowiesnicy hurtowo zmagaja sie z zagadnieniem pt. syn/córka zrobiła A1 i szukamy 125ccm. jest tego tematu mocny wysyp. zawsze cos sie w tym obszarze dzialo ale teraz jest solidna korba bo nie robimy sie mlodsi i źrebieta rosną. poproszono mnie o przegrzebanie rynku i mamy pierwsze efekty. do tej pory moja wiedza o tym segmencie byla mocno prehistoryczna i zamykała sie w stwierdzeniu: dajcie mi DT125! do brzegu jednak.
kupilismy wczoraj dla córki kolegi Honde CB125R z 2018 roku i jest to rok premiery tego modelu w systematyce Hondy nazywanego JC79E, JC91A i JC95A w zaleznosci od lat produkcji. klepany jest we Włoszech. model nadal jest w ofercie i na stronie Hondy kosztuje 22 tys pln brutto. to co my kupilismy to jak wspomnialem 2018, 20 tys km przebiegu, kraj pochodzenia szwajcaria i kosztowal kolege 13 tys pln i jest to cena rynkowa. ani dobra ani zła. w niemcowni 2600-2800 euro to poczatek za cos zywego.

kilka szczegolow technicznych, ktore juz obczailem:

- panna niewysoka ~160cm wzrostu ogarnia na granicy rozsadku. dla moich 180cm jest zdecydowanie za ciasno, wiec jak macie wysokie dzieciaki ( a o to co raz łatwiej) to nie polecam - max to wg mnie 175cm zeby bylo wygodnie)
- amortyzator tylny nie posiada żadnej regulacji i jest w ukladzie bezdzwigniowym tj. mocowanie rama-wahacz bezposrednio
- sa dostepne zestawy obnizajace ( wymienna czesc amortyzatora) i producenci deklaruja obnizenie o 2-3cm. jeszcze nie zdecydowalismy czy bedziemy to robic. taki zabieg wymaga wpuszczenia nieco lag w półki i skrócenia stopki. tak opisuje to instrukcja montażu
- zestaw napedowy jest w rozmiarze 428 chociaz spodziewalem sie 520. ten konkretny jest do wymiany na wczoraj
- filtr oleju jest pod prawym deklem w formie drucianego sitka do czyszczenia - nie ma klasycznego filtra papierowego
- przednie zawieszenie nie posiada zadnej regulacji
- przedni zacisk jest stały, czterotloczkowy i to musi hamowac przy tych gabarytach
- zawory są 4 i regulowane sa płytkami
- z bajerow jest abs, lampy LED, telewizor

jak go zaczne bebeszyc to cos dopisze - narazie czeka na zrobienie kwitow
Załączone Grafiki
Typ pliku: jpg 1769524651177.jpg (422.4 KB, 12 wyświetleń)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania