|
|
|||||||
| Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#81 |
|
Administrator
![]() |
Dobra prowokacja
Muszę pomyśleć czy akurat to miejsce mi pasuje ale fakt nie byłem to może czemu nie. Ale pomyślę.
|
|
|
#82 | |
![]() |
Cytat:
Ładne zdjęcie ze Szkocji czyli trzeba było już wyciągać przeciwdeszczowe
|
|
|
|
#83 |
![]() Zarejestrowany: May 2013
Miasto: Poznan
Motocykl: RD04
Przebieg: kto wie
Online: 4 miesiące 1 tydzień 4 dni 6 godz 15 min 41 s
|
Pogoda straszna na motocykl. Deszcz, wiatr, grad i co jakiś czas słońce, ale słońce wychodziło na pół godziny a potem znowu listopad w lipcu
))
|
|
|
#84 |
![]() |
we wrześniu ub roku dojechałem w nocy do Scrabster a potem rano na Duncansby Head. Autem bo akurat takie były okoliczności /dwa tygodnie w Coventry/ - bardzo cieszyłem się, że jadę autem
![]() pogoda na DHead była piękna ale dojazd i powrót jprdl - listopad faktycznie :/
|
|
|
#85 |
|
Motocykl: RD07
Online: 21 godz 36 min 42 s
|
Update z rzeczy które zostały zrobione,
- wymiana łożysk główki ramy - wymiana łańcuszków rozrządu - wymiana uszczelki dekla głowicy tył - remont kiwaczki - regulacja zaworów - ultradźwiękowe mycie gaźników, strojenie, wymiana zaworków, synchronizacja, wymiana uszczelek komór pływakowych - wymiana filtra paliwa - inspekcja termostatu + oring (wymiana termostatu) - Rozwiazanie problemu, gdyż afryka dmuchała 9 przód i 12 tył , rozrząd był źle ustawiony. Po ustawieniu i wymianie łańcucha 10/10 . -Dorzucone pierscienie na gaznik do łatwiejszego montażu air boxa - Nowe buty na dniach Na wiosne klocki zaciski Motor robiony u Jureczka aka Szynszyll , którego z tego miejsca polecam każdemu ! |
|
|
|
|
|
#86 |
|
|
Kombinacji ciąg dalszy, dzisiaj mialem nieciekawa sytuacje, gdyż w trakcie ruszania motocykl zdechł , tak jak bym nacisnął kill switch, światła wszystko sprawne, gdy chciałem odpalić , nic martwy rozrusznik nawet nie drgnął. Sprawdziłem bepzieczniki pozamieniałem miejscami na wszelki wypadek. Nic, martwy dalej. Już go mam pakować do garażu "u chłopa" myślę spróbuje jeszcze raz. Nagle odpala i wróciłem do domu... Co to mogło być , kill switch świruje czy może moduł zapłonu ?
|
|
|
|
|
|
#87 |
|
Moderator
![]() |
Ani to, ani to.
Rozrusznik w przypadku padnięcia jednego i drugiego kręci, tylko nie ma iskry. Masy posprawdzaj i podłączenie akumulatora.
www.kolejnydzienmija.pl 2014: Żatki Bolek na promie kosmicznym 2015: Veni Vidi Wypici 2016: Muflon na latającym gobelinie 2017: Garbaty Jednorożec 2018: Czarny Jaszczomp 2019: Rodzina 50ccm plus 2020: Żółwik Tuptuś 2021: Chiński Syndrom 2022: Nie lubię zapierdalać 2023: Statek bezpieczny jest w porcie, ale nie od tego są statki 2024: Uwaga bo ja fruwam 2025: Ekwipunek Załogi Gogurka 2025: Cztery i pół Afryki |
|
|
|
|
|
#88 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Kiełczygłów
Motocykl: RD07a
Przebieg: 00000
Online: 4 miesiące 1 tydzień 2 dni 3 godz 19 min 10 s
|
Czujnik stopki?
|
|
|
|
|
|
#89 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2018
Miasto: Olsztyn (Wa-Ma)
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: mój 3,5
Online: 1 tydzień 5 dni 9 godz 41 min 0
|
Idąc tym tropem, to dalej czujnik luzu, czujnik sprzęgła, dioda/diody... kabelki, złączki w tych obwodach.
Powodzenia i niech bezpiecznie i daleko Cię wozi i niech zawsze na kołach wraca do domu.
|
|
|
#90 |
|
|
Masa przy silniku ( rozruszniku) ok, masa pod zbiornikiem (była lekko przyśniedziała ale tragedii nie było) , dioda nad bezpiecznikami ( jak ma 3 wpusty to górny poziomy był lekko przyśniedziały), stopkę rozebrałem wyczyściłem założyłem. Moto pali od "szczała" i jeździ wiec ciężko powiedzieć czy w cokolwiek trafiłem
okaże się pewnie już po zimie a jak nie to znowu pobocze jest moje :P . Pytanie do Was, jakie bezpieczniki polecacie (firma)? Wymienię wszystkie na nowe na wszelki wypadek, a chińskich z aliexpress nie chce pachać.
|
|
|
|