![]() |
|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
Motocykl: RD03
![]() Online: 1 godz 33 min 32 s
|
![]()
Witajcie
Użytkuję Hondę NT1100 od kilku miesięcy (przebiag 8k km),dzisiaj podczas jazdy "zniknęły" mi tryby jazdy S1 i S2 w automacie DCT, pozostał tryb jazdy D i S3 oraz manuala zmiana, poprostu wymienione brakujące tryby nie pojawiają się na wyświetlaczu. Ma ktoś pomysł jak to przywrócić, czy od razu do serwisu hondy na gwarancji alarmować obsługę? LRW |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Do serwisu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2010
Miasto: białystok
Motocykl: ktm 640 adventure
![]() Online: 3 miesiące 4 tygodni 1 dzień 18 godz 16 min 32 s
|
![]()
Zanim pojedziesz i stracisz kupe czasu, to moze odlacz aku na chwile...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Próbowałeś resetu DCT ?
1. Uruchom motocykl i rozgrzej go. 2. Wyłączyć. 3. Przytrzymaj przycisk D, a następnie włącz zapłon (nie uruchamiaj). 4. Przytrzymaj D, aż zgaśnie kontrolka silnika. 5. Teraz naciśnij D D N D N, aż na desce rozdzielczej pojawi się D-S. 6. Uruchom teraz motocykl i poczekaj 18 sekund, aż D-S zniknie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Jak to nowe to do serwisu, niech slad zostanie. Ja juz dwie skrzynie ujeżdżam i zawsze cos się wiesza. Jak pierdyknie to niech importer wie, że bylo cos nie tak.
Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
[FAQ]Odpowietrznik skrzyni korbowej | podos | Regularne czynności serwisowe | 42 | 26.01.2014 11:58 |
Pytanko o budowę skrzyni BMW | Mecia | Inne - dyskusja ogólna | 3 | 29.01.2012 19:18 |
POMOCY!!! stuki ze skrzyni biegów!!! | SzymonBBI | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 31 | 22.09.2008 08:08 |