![]() |
|
Szpej turystyczny - Produkty i Porady Wszystko co potrzebne do dużej i małej turystyki |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2015
Miasto: Warszawa
Motocykl: inne moto
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 12 godz 53 min 32 s
|
![]()
Cześć,
zna ktoś jaką porządną alternatywe dla tego modelu Leatherman Surge który niestety jest kurewsko drogi. Ps. Jeżeli temat gdzieś był to prośba o przeniesienie - mi nie wyskoczył. Pozdrawiam, Przemo |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Dostalem pod choinke podrobke Leathermana. Firma nazywa sie Bibury. Bardzo dobre wykonanie i cholernie ostry noz
![]() https://www.amazon.de/stores/BIBURY/..._brandLogo_sto |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Zarejestrowany: Jan 2015
Miasto: Warszawa
Motocykl: inne moto
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 12 godz 53 min 32 s
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
![]() |
![]()
Warto dotknąć na żywo, czy dobrze leży jak pracują poszczególne narzędzia a na możliwej siłę ścisku kończąc.
Próbując ścisnąć jeden z modeli rączka wbijała się w dłoń. W innym była lekko wyoblona i można było o wiele mocniej ściskać. Niby drobiazg ale dla mnie ważny Wygląd i ilość narzędzi to nie wszystko.
![]() |
#5 |
Odrzuca kule
![]() |
![]()
Mam surge. Ciężki i drogi, ale w pracy nieraz mi dupę uratował.
Nie jest to niezbędne narzędzie. Można za mniejsze pieniądze skompletować zestaw edc, który będzie bardziej wszechstronny. Zerknij jeszcze na SOG PowerAccess Deluxe lub SOG PowerLitre. Zerknij też tutaj: https://forum.knives.pl/index.php?topic=219267.0 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
Miałem Lethermanna zostawiłem na campingu w Mauretanii ale teraz poszedłem w Victorinoxa i wydaje mi sie się, że jest wygodniejszy i mocnieszy. Cena niestety podobna.
![]() |
#8 |
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 2 tygodni 5 dni 9 godz 48 min 43 s
|
![]()
Też kiedyś dostałem w prezencie i kiedy spróbowałem za pomocą tych kombinerek odkręcić nakrętkę to ściskając te kombinerki się rozpadły. Teraz mam ale używam rozsądniej
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Białystok
Motocykl: RD03
Przebieg: 116.000
![]() Online: 2 miesiące 1 dzień 3 godz 45 min 51 s
|
![]()
Jak zależy Ci na Leathermanie, a nie chcesz przepłacać, to można kupić używkę nawet zajechaną za +/- 300-350. Sprzęt ma 25 lat gwarancji, wysyłasz, wymieniasz. Mam kilka tooli od leathermana i już nie raz je wymieniałem bo złamało się ostrze czy inny element. Nie zdarzyło mi się żeby przysłali używanego toola. Gwarancja działa bez paragonu. Ostatnio były jakieś zmiany w tym gdzie się wysyła toola, ale nie jestem na bieżąco. Ktoś na forum w swoim czasie handlował leathermanami używanymi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Daicamping DL30. Chinol ale poprawny. Zweryfikowane.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Multitool - tanie a dobre | wojtekk | Szpej turystyczny - Produkty i Porady | 3 | 25.07.2019 20:45 |