|   | 
 | |||||||
| Archiwum Tylko do przenoszenia starych postów | 
|  | Narzędzia wątku | Wygląd | 
|  22.04.2008, 10:35 | #1 | 
| Jaki świeży jaki świeży ??  Zarejestrowany: Mar 2008 Miasto: Warszawa 
				 Motocykl: nie mam AT jeszcze   Online: 3 tygodni 11 godz 52 min 29 s |  Hein Gericke Maxwell GTX - czy ktoś używał 

Siemanko   Czy ktoś miał do czynienia z kurką Hein Gericke Maxwell GTX. Zastanawiam się nad jej kupnem, ale nie ma żadnej wentylacji i ciekawy jestem czy się nie ugotuję w niej latem  ? | 
|   | 
|  22.04.2008, 11:13 | #3 | 
				 Motocykl: nie mam AT jeszcze   Online: 3 tygodni 11 godz 52 min 29 s |   | 
|   | 
|  22.04.2008, 12:27 | #4 | 
|  Zarejestrowany: Mar 2008 Miasto: Warszawa 
				 Motocykl: RD07a   Online: 19 godz 32 min 41 s |   

Mam HG Maxwell - nic nie ma powiedziane w nim o GTX więc moje uwagi tylko do zwykłego Maxwella Kurta w sumie ok. - mam ja 4 sezon ale poniżej wszystkie ale: - dla kogoś z takim karczkiem jak mój strasznie niewygodne zapięcie pod szyją. - otworek miedzy "stójką" kołnierza i suwakiem - w chłodne dni wieje tamtędy wiaterek - na ciepłe dni za gorąca - jedynie jazda z rozsuniętym suwakiem  - ochraniacz pleców ze styropianu - można się wściec jak przygrzeje zalety - zimą jeżdżę w koszulce i kurtce do tak do 0 stopni i spokój - nigdy mi nie przemokła - superanckie kieszenie na piersi - niezłe wykonanie (ale musiałem wymienić suwak 80 PLN) Ogólnie kurtka niezła ale 1) do kompletu dokupiłem krótką skórę na lato 2) po 4 latach szukam czegoś innego - koniecznie z wypinaną membraną Jak chcesz mieć 2-3 kurtki na każda porę roku to OK Jak chcesz mieć jedna na cały rok - nie wyda (choć poważnie zaczynam wątpić w istnienie kurtek allsezon - przynajmniej w akceptowalnym przeze mnie przedziale cenowym) MMA 
				__________________ RD04 >>> RD07a >>> Varadero | 
|   | 
|  22.04.2008, 12:43 | #5 | 
				 Motocykl: nie mam AT jeszcze   Online: 3 tygodni 11 godz 52 min 29 s |   

Dzięki Truck za fajny opis tej kurtki   Kurcze czemu ja taki wielki urosłem, teraz muszę kupować to co jest w moim rozmiarze a nie to co bym chciał ... Co do istnienia kurtek allseason to wydaje mi się że istnieją jak najbardziej. Ideałem byłaby kurtka z wypinaną membraną z Goretexem czyli np HG Tuareg Rally II GTX, albo RUKKA Allroad (ale to już przegięcie cenowe). Jeśli nie znajdę nic innego to chyba kupię tego Maxwella a do kręcenia się po mieście kupię jakąś lekką kurtkę i tyle ... Dzięki jeszcze raz   | 
|   | 
|  22.04.2008, 12:44 | #6 | 
|  Zarejestrowany: Mar 2008 
				 Motocykl: RD04 Galeria: Zdjęcia   Online: 2 tygodni 1 dzień 22 godz 55 min 7 s |   

są Maxwelle z Shelltexem (membrana jaką HG często stosuje), są też  z gore-texem. tutaj mają ciekawe ceny: http://www.motoandrzej.pl/product_in...17fe56b558f9ba bf dakar za 450... | 
|   | 
|  22.04.2008, 12:57 | #7 | ||
				 Motocykl: nie mam AT jeszcze   Online: 3 tygodni 11 godz 52 min 29 s |   Cytat: 
 Cytat: | ||
|   | 
|  09.05.2008, 14:18 | #8 | 
				 Motocykl: nie mam AT jeszcze   Online: 3 tygodni 11 godz 52 min 29 s |   

Ok więc może dorzucę swoja opinię bo w końcu z braku laku kupiłem tą kurtkę i po wyjeździe do Czarnogóry muszę powiedzieć że jestem z niej bardzo zadowolony.  Tak jak pisałeś Truck stójka jest do dupy i trochę tamtędy podwiewa. Trzeba dokupić jakiś kołnierz albo coś .... Przy majowych temperaturach w Czarnogórze nie było problemu z poceniem się.... czasami stałem w niej na słońcu kilkanaście minut bez zdejmowania i było OK - jednak goretex robi swoje. Nie wiem co będzie w ekstremalne upały, przypuszczam że trzeba będzie kupić jakąś typowo letnią kurtkę albo buzzer   W deszczu również zachowała się świetnie, kieszenie nieprzemakalne ale ... trzeba je dokładnie zamykać uważając żeby nic się nie podwinęło. Ja niestety robiłem to na odwal i mój telefon mimo że złapał tylko trochę wilgoci odmówił dalszej współpracy . Podoba mi się też w tej kurtce że jest taka obszerna  W tym rozmiarze, który kupiłem kurtki zazwyczaj pasują na mnie na styk ... a ta ma jeszcze sporo luzu i jest na prawdę długa. Noo i te obszerne kieszenie .... Powiem szczerze - nie kupię już nigdy nic innego niż goretex   | 
|   | 
|  13.05.2008, 22:26 | #9 | 
|  Zarejestrowany: Jan 2005 Miasto: Kraków 
				 Motocykl: RD07a Galeria: Zdjęcia   Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s |   

Witamy w klubie.   Długo by gadac.  Kto nie sprobowal ten nie wie.   
				__________________ pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) | 
|   | 
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| 
 | 
 | 
|  Podobne wątki | ||||
| Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor | 
| AlumWeld - używał ktoś? | Mecia | Wszystko dla Afryki | 11 | 21.04.2013 13:59 | 
| Zniżka 20% w HEIN GERICKE | Arkadius | Ciuch Afrykańczyka | 6 | 24.10.2012 23:59 |