| 

| 
	|||||||
| Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... | 
![]()  | 

| 
		 | 
	Narzędzia wątku | Wygląd | 
| 

| 
		#11 | 

![]() Zarejestrowany: Jan 2011 
				Miasto: Południe 

Galeria: Zdjęcia 

Online: 1 miesiąc 1 tydzień 3 godz 15 min 51 s 
				 | 

Pokora mi podpowiada, że zimowe plany zwykle są lekko niedoszacowane... Nie chcę osłabiać Twojego optymizmu ale założenie 600 km/dziennie x 10 dni x 2 wydaje mi się mało realne... Mimo wszystko: good luck  

*INCA RIDE 2024*  | 
| 

| 

| 
| 

| 
		#13 | 
| 

świeżym warto być:) 
			![]() Zarejestrowany: Mar 2008 
				Miasto: DWR 

Motocykl: RD07a 

Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 13 godz 37 s 
				 | 

Przebiegi rzędu 600-900km dziennie, w Rosji nie są żadnym wyczynem. Duże odległości między miastami(brak spowalniaczy), asfalty i to dobrej jakości po horyzont. Przeszkodą może być tylko pogoda.

pozdrawiam Pan Bajrasz ![]()  | 
| 

| 

| 
| 

| 
		#15 | 

![]() Zarejestrowany: Apr 2011 

Motocykl: XL650V 

Online: 2 dni 4 godz 58 min 22 s 
				 | 

Przymierzamy się do Mongolii, wstępny plan to próba dojazdu własnym autem z laweta z 2/3 motocyklami (2 Trampki), a jazda na miejscu -> Mongolia i jak się da, to Bajkał. 

Czas 4 tygodnie, termin podobny. Jak u nas temat nabierze konkretniejszych wymiarów, to będzie jedno miejsce wolne, oraz możliwość pośmigania na miejscu.  | 
| 

| 

| 
| 

| 
		#16 | 

![]() Zarejestrowany: Jun 2008 
				Miasto: Poznań 

Motocykl: 690 Enduro 

Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 4 godz 36 min 25 s 
				 | 

Ja dojechałem w 10 dni trochę po drodze imprezując. Jak dupa boli to trzeba kupić wygodniejsze moto. Dziennie 600 do 1200 km da radę. 

Z powrotem jechałem jeszcze szybciej. Przy czym szybciej to złe słowo bo prędkości nie warto przekraczać. Trzeba wstać wcześnie i iść spać późno ![]() Wiadomo, że jak się wraca, dzień jest dłuższy. 

"A jeśli nie znajde w swej głowie rozumu to paszport odnajde w szufladzie..."  | 
| 

| 

| 
| 

| 
		#17 | 
| 

Miasto: Lubaczów 

Motocykl: RD03 

Online: 10 godz 29 min 18 s 
				 | 

Około 10 czerwca my będziemy też wyjeżdżać nad Bajkał i do Mongolii.2 motocykle na około miesiąc.

| 
| 

| 

| 
| 

| 
		#18 | 

![]() Zarejestrowany: Dec 2012 
				Miasto: Warszawa 

Motocykl: NAT 

Online: 4 tygodni 1 dzień 5 godz 42 min 8 s 
				 | 

Gancek ja z kumplem jestem nie tylko zainteresowany ale zdecydowany na wyjazd. Musielibyśmy tylko dogadać się co do szczegółów. Masz już jakiś ramowy plan wypadu tzn. ogólnie trasa i miejscówki do zobaczenia po drodze? Pozdro, Olo

| 
| 

| 

| 
| 

| 
		#19 | 

![]() Zarejestrowany: Oct 2011 
				Miasto: Gdańsk 

Motocykl: nie mam AT jeszcze 
Galeria: Zdjęcia 

Online: 1 tydzień 5 dni 12 godz 6 min 9 s 
				 | 

No widze, że zainteresowanie wyjazdem do Mongolii znacznie wzrosło w ostatnim czasie  

![]() Jest juz pare osób zainteresowanych wspólnym wyjazdem. Znając życie niektórzy się wykruszą. Nie wiem na ile jest sens organizowania bardzo dużej grupy ale myśle, że wyjazd kilku mniejszych grup w tym samym terminie może być pożyteczny. Zawsze fajnie wiedzieć, że ktoś kręci się w popbliżu i w razie "W" można liczyć na wsparcie. Co do terminu wyjazdu to się u mnie wyklarował: Optymalną datą wyjazdu jest 8 czerwca i powót 14 lipca Planuje przejazd przez Ukraine i dalej na wizie tranzytowej przez Rosje nad Bajkał, wjazd do Mongolii od Północy (Ulan Ude do Ulan Bator), potem w strone pustyni Gobi, a dalej na Zachód w góry Ałtaju. Zależnie od czasu i stanu dróg chciałbym jeszcze odbić na północ. Następnie powrót też na wizie tranzytowej do Nwosybirska i dalej tą samą drogą do domu. To taki plan ramowy na chwile obecną ale nie wykluczam również odwrotnej kolejności. Co do konkretnych miejsc to dopiero zaczynam studiować przewodnik i za jakiś czas będe wiedział co dokładnie chce zobaczyć. Generalnie w samej Mongoli chciałbym poszwędać się bez napinki i sztywnego planu. Myśle, że tranzyt przez Ukraine i Rosje można zrobić większą grupą a na miejscu w Mongoli to już jak kto woli. Dajcie znać komu pasuje taki termin i zgrubny plan wyjazdu.  | 
| 

| 

| 
| 

| 
		#20 | 

![]() Zarejestrowany: Dec 2012 
				Miasto: Warszawa 

Motocykl: NAT 

Online: 4 tygodni 1 dzień 5 godz 42 min 8 s 
				 | 

Dzięki Gancek. Resztę dogadamy indywidualnie. Rzeczywiście pomysł na Mongolię ma powodzenie. Co tam takiego dają, że wszyscy chcą jechać? 

| 
| 

| 

| 
![]()  | 

| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |

| 

|