|
|
|
|
#1 |
![]() |
yo!
pacjent: KTM 990 SMT 2011 objawy: nie wysprzegla w pelni po wcisnieciu klamki. ciagnie na jedynce, biegi wchodza z hukiem i oporami. pompa i wysprzeglik ( akcesoryjny Oberon) 100% sprawne, odpowietrzone i szczelne. olej lany od kilku sezonow ten sam ( Motul 7100 10W40). zaczelo sie nagle 400 km po duzym serwisie zawierajacym wymiane plynu w pompie Magura ( mineralna). bede zrzucal prawy dekiel jak mi sie zwolni podnosnik i zobacze co w srodku. czego szukac? wyzabkowany kosz sprzeglowy? cos z pretem wycisku? sa jakies typowe uszkodzenia ukladu sprzegla w 990? dzieki za uwagi - nie bylo mnie jeszcze w tym rejonie.
|
|
|
|
#2 |
|
Administrator
![]() |
Może do Pekaesa zadzwoń, on umie KTM.
|
|
|
#3 |
![]() |
śledztwo trwa. zbieram informacje zanim sie za to zabiore a z Piotrkiem jak zawsze chetnie porozmawiam. motong ma juz 90 tys km nalotu i w roznych podzespolach zaczynaja sie czary ( elektryka, zawias, wysprzeglik...) i teraz to go wlasciwie unieruchomilo.
|
|
|
|
#4 |
![]() |
Sprawdź czy pręt wycisku na końcach nie jest wyrobiony.
Moja 950 tak ciągnęła ale na motulu 300v
|
|
|
#5 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Lubliniec
Motocykl: KTM LC8 950 SUPER ENDURO R
Online: 3 miesiące 2 tygodni 1 dzień 21 godz 29 min 0
|
Raczej nie spotkałem się z takim objawem w 950/990, który bo można uznać za ten typ tak ma. Sprawdzić klasycznie: wysprzęglik, popychacz, wyząbkowany kosz, czyli to co się sprawdza jak sprzęgło ciągnie. 2011 to już poprawiony popychacz czyli stalowy. Za zębatką jest dysza, którą należy czyścić, bo ona od strony zębatki poprzez własnie popychacz smaruje koszt sprzęgłowy i tarczki.
Ogólnie KTM z Motulem się nie lubią bo potrafią kleić sprzęgło. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Administrator
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#7 |
![]() |
wiem, ze dla wielu Motul to zlo wcielone ale motocykl jezdzi na nim od ~50 tys km. zaczne od znalezienia tej dyszy, o ktorej wspominacie. najpierw jednak trzeba zrobic lagi bo sie chlopak dodatkowo 'posikał'
Ostatnio edytowane przez szynszyll : Dzisiaj o 15:25 |
|
|
|