|   | 
 | |||||||
| Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... | 
|  | 
|  | Narzędzia wątku | Wygląd | 
|  | 
|  08.06.2016, 11:24 | #1 | 
|  Zarejestrowany: Dec 2011 
				 Motocykl: RD07a   Online: 1 tydzień 3 dni 5 godz 10 min 22 s |  Uniwersalne zegary, prędkościomierz?/ 

Strzała!  Ciężko jest założyć to ustrojstwo na moto i ile czasu to zajmuje i jak działa  W mojej Królowej notorycznie nie działa prędkościomierz, albo ślimak albo linka? przejechałem bez licznika chyba już 30 tys. km. i trochę to męczące  a tripmaster tak wytrawiło, że tylko w najciemniejsze noce coś widać  Motor stoi w Kirgistanie,także tam będzie musiała wymiana pójść, a z elektryki słaby opór jestem także sam nie wiem? Czy może ma ktoś jakiś inny pomysł, żeby licznik działał?! Dzięki i pozdrowienia!!! | 
|   |   | 
|  08.06.2016, 12:12 | #2 | |
|  |   

rowerowy licznik z dwoma dziennymi i tyle w temacie   m Cytat: 

__________________ 'Przestań naprawiać kiedy zaczynasz psuć' - Ojciec matjasa | |
|   |   | 
|  08.06.2016, 12:13 | #3 | 
|  |   

Ja zadowolony byłem z vapora trailtech. Trochę drogi ale działa super, w dzień wyraźny, w nocy ładnie podświetlony.

__________________ Niepuszczone bąki wędrują do mózgu i tak rodzą się posrane pomysły. | 
|   |   | 
|  08.06.2016, 12:19 | #4 | 
|  |   

czytaj, że kolega nie ma ręki do prądów a w Vaporze masz jedną jak nie dwie sondy temp, możliwość zda się wskazania poziomu wachy i do tego obrotościomierz   jak dojedzie do KGZ to go ch... strzeli zanim to założy. tak mi się wydaje. sam miałem Acecwela i zakładałem ze trzy i nie jest to bułka z masłem a jakiś tam lewy wielce do tych motorów nie jestem. jak jesteś na wyjeździe to mniemam, ze chcesz... no ... jechać a nie drapać się po głowie gdzie jest 'plus'. m 
				__________________ 'Przestań naprawiać kiedy zaczynasz psuć' - Ojciec matjasa | 
|   |   | 
|  08.06.2016, 12:20 | #5 | 
|  |   

ja nie podłączałem tych temperatur, w xr to bez sensu. Obrotomierz miałem ale potem odłączyłem. Sam licznik jest bardzo fajny, czy warty tej kasy to już dyskusyjne    
				__________________ Niepuszczone bąki wędrują do mózgu i tak rodzą się posrane pomysły. | 
|   |   | 
|  08.06.2016, 13:47 | #6 | 
|  Zarejestrowany: Apr 2008 Miasto: mielec 
				 Motocykl: pilnie sprzedam   Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 5 godz 6 min 7 s |   

W vaporze Trailtecha obrotosciomierz to zaden problem- obkreca sie kabel wysokiego napiecia przewodem, ktory jest podlaczony  do licznika Czujnik predkosci tez nei problem- ale sa 2 rodzaje podlaczenia, obydwa czyjniki sa magnetyczne Najwiekszy problem z czujnikiem wody- temperatury- trzeba wiedziec jaka jest srednica weza pomiedyz chlodnica a silnikiem, weza przeciac, wstawic czujnik, zalozyc dwie opaski i tyle. Samo zalozenie, znalezienie miejsca na zegar(wyswietlacz) moze byc klopotlowe- zwlaszcza, jak sie chce zostawic oryginalne zageary( ale po co wtedy je zostawiac?) 
				__________________ niejedna przestrzen jeszcze moj uslyszy glos super miejsce i cudowni ludzie www.misja-kamerun.pl | 
|   |   | 
|  08.06.2016, 18:06 | #7 | 
| Jak kółka to tylko dwa , a jak chcesz cztery - kup dwa motory :-)  Zarejestrowany: May 2012 Miasto: Lancaster UK 
				 Motocykl: 2x RD07A CRF1100 Adventure Sport BMW F650 GS BMW R1250 GS Przebieg: 90 tys   Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 6 godz 37 min 19 s |   

ja mam koso  znajomosc pradow - 0 podlaczylem wszystko bez zadnych problemow instrukcja mowi wszystko. Tez sie obawialem , ze nie dam rady bo z pradow to ja wiem , ze jest w gniazdku.......... choc wydaje mi sie ze pomysl matjasa najlepszy | 
|   |   | 
|  09.06.2016, 09:52 | #8 | 
|  Zarejestrowany: Dec 2011 
				 Motocykl: RD07a   Online: 1 tydzień 3 dni 5 godz 10 min 22 s |   

Dzięki piękne chłopaki!!  Pójdę drogą Matjasa.. W sumie to interesuje mnie tylko zasięg na zbiorniku także to wystarczy w zupełności :-D | 
|   |   |