|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: XR250R
Przebieg: ły
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 miesiące 2 tygodni 2 dni 15 godz 3 min 5 s
|
![]()
Cześć, mam trzy drobne problemy elektryczne z Varadero 125:
- Padł wskaźnik temperatury (widać na foto pozycję wskazówki). Po przekręceniu stacyjki wychyla się na chwilkę jeszcze bardziej w prawo i wraca do widocznej pozycji. IMG_20250809_200535_resized_20250814_102619318.jpg - Kierunkowskazy włączają się z dużym opóźnieniem. Mogę oczywiście wszystko rozbierać i czyścić, ale może to jakaś standardowa przypadłość? - Świeci się dioda błędu (czerwona). Dwa razy długo i cztery razy krótko. Motocykl super pracuje i nie ma żadnych niepokojących objawów. Może macie sugestie jak to ogarnąć? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
rok, albo poczatek VIN napisz, bo musze sprawdzic czy w/w przechodza przez komp czy klasycznie
no i kod bledu wyjasnic. zapewne masz wtryskowca po 2007 roku, wiec schemat wyglada tak jak w 99% tego typu motocykli. czujnik ECT ( Engine Coolant Temperature) podaje informacje o temperaturze plynu do ECU i do zestawu wskaznikow. ECU przez przekaznik zalacza wentylator i pewno sobie optymalizuje mieszanke w oparciu o te dane. szukam manuala z kodami ale latwo nie jest. wymiguje Ci blad nr 24. cdn. kierunki masz zrobione klasycznie, czyli nie miga ECU ani zestaw wskaznikow tylko normalny przerywacz 3pin. powodem poznego zalaczania sie moze byc zbyt duzy opor na zasniedzialych stykach badz padniety przerywacz.
buziaki ![]() Ostatnio edytowane przez szynszyll : Wczoraj o 17:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Można szukać długo i głęboko ale ja zacząłbym od MAS.
![]() |
#4 |
Motocykl: Fred
![]() Online: 2 tygodni 30 min 42 s
|
![]()
Błąd 24 - awaria grzałki sondy lambda tylnego cylindra.
Kierunkowskazy to standardowa przypadłość przełącznika - rozebrać wyczycić ze starego smaru, złożyć. Czujnik temperatury jest w przednim cylindrze - szara wtyczka poniżej króćca ssącego. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
ten blad 24 podaje google, ale ja bym to chcial zobaczyc w literaturze hondy a z tym bieda
![]()
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Elektryczne enduro Surron | 44FG | Inne - dyskusja ogólna | 19 | 11.12.2020 23:27 |
Maksymalne obciążenie elektryczne RD04 | tyran | Układ elektryczny i zapłonowy | 13 | 31.07.2014 13:58 |