![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: TYCHY
Motocykl: SD02
Przebieg: 000000
![]() Online: 2 miesiące 15 godz 41 min 10 s
|
![]()
Dziwny ten sarkazm-znaczy się lepiej coś spierdzielić niż sie pytac.Leniwy nie jestem, starałem sie znaleść sam ale nie znalazłem.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
stęchły
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Zbąszyń
Motocykl: RD07a
Przebieg: 130000
![]() Online: 1 tydzień 2 dni 11 godz 47 min 2 s
|
![]()
A więc , jak zajrzysz pod zbiornik zobaczysz dwa gażniki połączopne ze sobą. Śruby od składu są w obu gaznikach w tym samym miejscu czyli praktycznie w najniższym punkcie gażnika pod komorami pływaków. Mosiężne śrubki na śrubokręt krzyzakowy skierowane do dołu. Sam skład mieszanki można zmienić, ale nie podchodzi się do ustawienia składów bez wakuometrów (rozsynchronizujesz gażniki). Dodam, ze każda ze śrubek jest po innej stronie motocykla
![]()
Wichura Ostatnio edytowane przez Mecia : 02.05.2011 o 13:17 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
Ja bym to oddał do seriwisu. To jest minuta roboty jak ktoś się zna na tym dobrze. A jak ktoś sie nie zna to tylko popierdzieli znając życie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
stęchły
Miasto: Zbąszyń
Motocykl: RD07a
Przebieg: 130000
![]() Online: 1 tydzień 2 dni 11 godz 47 min 2 s
|
![]()
Popierdzielić to tam się za dużo nie da. Można samemu próbować, a jak się coś spieprzy to wtedy serwis poprawi.Tylko skąd wiedzieć czy się dobrze wszystko ustawiło nie mając zegarów i wiedzy podstawowej ?
![]()
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: May 2011
Miasto: Płock/Tralee
Motocykl: RD03
![]() Online: 4 dni 4 godz 53 s
|
![]()
Jaki jest przybliżony koszt synchronizacji gaźników i ustawienia składu mieszanki w serwisie ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2009
Miasto: Frankfurt/M
Motocykl: Elefant 944ie
Przebieg: 54420
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 12 godz 4 min 21 s
|
![]()
W Krk Moto Top - 300zł. czyszczenie w ultradźwiękach i cała regulacja - poziomy paliwa, składy, synchro i inne duperele. Tj. kompletny serwis gaziorów.
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
W wawie do 250zł pełny serwis gaźników
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
To chyba tragedii nie ma, jutro dowiem się ile u mnie kosztuje taki serwis/regulacja.
Przy odpuszczeniu gazu czasem strzeli w tłumik, wydaje mi się że regulacja gaźników coś pomoże. Bo chyba od tego trzeba zacząć, prawda ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
22.10.2006, DTN :)
Miasto: Kąty Wrocławskie
Motocykl: RD07
Przebieg: IIszlif
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 7 miesiące 3 tygodni 2 dni 15 godz 56 min 50 s
|
![]()
OD czasu do czasu pierdyknąć z wydech se może
![]() Zobacz świece jaki mają kolor. Przy okazji ustaw luzy zaworowe w środku zakresu i jeśli naprawdę często wali w wydech to wykręć pół obrotu śruby pilot. Wyeliminuj nieszczelności układu wydechowego. Oszczędzone parę stówek ełro i satysfakcja. Bardzo mało można spierniczyć... a jak spierniczysz to się nauczysz co spierniczyłeś i już drugi raz zrobisz dobrze ![]()
![]() |
#10 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
RD04- śruby składu mieszanki i wycieki z gaźników | giblas | Uklad paliwowy i wydechowy | 45 | 28.03.2019 09:58 |
regulacja mieszanki - faq? | Evvil | Uklad paliwowy i wydechowy | 5 | 09.09.2012 15:38 |
Ustawianie poziomu paliwa w komorze pływakowej rd03 | Fihu | Uklad paliwowy i wydechowy | 7 | 08.02.2012 12:15 |
Regulacja, ustawianie swiatel | Poncki | Regularne czynności serwisowe | 16 | 02.09.2008 15:02 |