|  30.09.2011, 17:54 | #1 | 
|  Zarejestrowany: Mar 2008 
				 Motocykl: RD03   Online: 2 tygodni 4 dni 13 godz 57 min 41 s |  Shoei Hornet czy Caberg Sintesi 

Kaski zupełnie różne, to już wiem ale   Potrzebuje na szybko konkretne info od użytkowników: Shoei Hornet DS 1. czy Shoei ma rozmiarówkę zaniżoną  2. czy przy bańce 60-61 cm. czyli rozmiarówce xl zakładając Shoeia pożegnam się z uszami  3. czy ten cały pinlock nie wkur... kierownika i co to właściwie jest  4. czy zapiecie DD jest mocno w tym przypadku upierdliwe /miałem takie kiedyś w Suommy i czasem krew mnie zalewała/  5. co najbardziej w tym kasku /pomijajac cenę/ "boli"  Caberg Sintesi 1. czy waga w przypadku rozmiaru xl czyli niemal 2 kg. daje mocno popalić na dłuższych przelotach  2. jak cichy/głośny jest ten garczek  3. słabe strony /np. jak trawały jest mechanizm szczeki i opuszczanej blendy, inne/  4. jak wyglada w nim wentylacja i najważniejsze czyli jak szerokie jest pole widzenia  Do "dziś" latam w kasku enduro z szybą m-ki Nolan model jakiś tam , który rozpoznaje każdy geriatra /pewnie ma ponad 25 lat/. Czas zmienić bo trzecia z kolei wyściółka zgniła a tapicer już kolejnej robić nie chce. Czekam z niecierpliwością na info - decyzje muszę podjąć "na wczoraj" bo inaczej zgoda ze strony mojej lepszej połowy może zostać cofnięta a Ja za stary jestem żeby się denerwować  POZDRAWIAM | 
|   |   | 
| 
 | 
 | 
|  Podobne wątki | ||||
| Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor | 
| SHOEI hornet | JANEK | Kaski | 241 | 07.10.2013 12:54 | 
| AGV AX-8. Alternatywa dla Shoei Hornet? | Miklaz | Kaski | 127 | 02.10.2012 18:59 |