Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary Dzisiaj, 06:05   #349
Dzieju
Administrator

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Warszawa
Motocykl: RD03
Dzieju jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 miesiące 2 tygodni 2 dni 9 godz 34 min 39 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Jarczoq Zobacz post
Obecnie mam już drugi komplet ińskiego Firemax-a. Poprzedni używałem pięć lat, a nie jeżdżę grzecznie. Na mokrym przewidywalne do samego końca (ponad 50 kkm), więc nie wszystko skośne to gówno. Mało tego - ostatnio coraz częściej kupuję aku BS Battery i jest git, więc nie generalizowałbym, że ińszczyzna śmierdzi łajnem.
Też znam ludzi co używają opon z tamtej części świata i uważają że trzymają tylko że jak pytam to się okazuje że ich wymagania są zupełnie inne mimo że im się wydawało że jeżdżą dynamicznie .
Nie generalizuję tylko obserwuję efekty.
Czy to że wyważając chińską na jednej udało mi się zmieścić w 20/30g zamiast jak wszystkie inne 80-100g to jest generalizowanie czy ta jedna była cudem/przypadkiem?
Masz rację czasem coś od nich jakoś działa ale jakoś słabo widzę oszczędność na oponach rzędu kilkuset zł by się zastanawiać czy aby kolejny zakręt czy z sytuacją sobie poradzą czy będę jechał jak cipa w obawie że mogą nie dać rady.
W Superbie 280KM były czołowe oponki z 2-3 pozycji w testach , no to wsiadam i zobaczymy ....no i zobaczyłem , nie było się czym odepchnąć ale na testach och i ach.....nooo prawie jak Turanzy 6 ....właśnie na testach a na drodze? Obok siedział kolega , ja jeszcze się nawet nie rozpędziłem na 50% a on oddech zaczął wstrzymywać , to pokazuje różnicę w ocenach sytuacji , przy 100% pewnie by na zawał zszedł dlatego pojechałem bez niego .....co ja ze zwłokami potem zrobię :-)
Inny dojeżdża na chińczykach do ronda , leciutko po deszczu a tu nie ma hamowania takiego wysokiego tętna to chyba mówił od urodzenia nie miał. A jeździ różnymi służbowymi.
Niech tam każdy sobie po swojemu, nie namawiam , nie sugeruję tylko wspomniałem z czym się spotykam.
Zdrówka i przyczepności bo bywa cenniejsza niż KM pod maską jak idziesz na 95% na lekkim już uślizgu, zakręt się zacieśnia a z przeciwka gamoń za szeroko bo mu opony nie trzymają na mokrym.
Ale co tam ja się nie znam.
Oby nikomu tego kawałka nie brakło z oszczędności paru stówek na komplecie na kilka lat jazdy.
Jeśli to wszystko przełożymy np na motocykle z tamtego kraju to daje do myślenia.
Miłego dnia.