Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary Dzisiaj, 15:10   #69
ramires
Administrator

ramires's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
ramires ma wyłączoną reputację
Online: 2 miesiące 1 dzień 20 godz 28 min 14 s
Domyślnie

Cytat:
Nie ograniczaj marzeń, BiH też jest super
Przecież na kołach jakoś trzeba dojechać, więc BIH będzie też zwiedzony.

Cytat:
Napisał Dlugi_TA Zobacz post

Jeszcze wracając do rejestracji pobytu:

Nic z tego nie rozumiem, to znaczy że przed każdym noclegiem mam szukać jakiegoś punktu informacji turystycznej i tam się meldować czy obowiązkiem właściciela noclegu jest mnie zgłosić? Mam mieć jakiś rejestr noclegów, jakie miałem w Czarnogórze by go okazać na wyjeździe?
Nic z tych rzeczy mnie rok temu nie spotkało, normalnie zaklepywałem nocleg przez booking, płaciłem do ręki właścicielowi, nocowałem i rano wyjeżdżałem. Na granicy też o nic się nie pytali.
Obecnie szukają jakby kasy wszędzie.
Gdy rezerwujesz przez booking najczęściej najemca powinien dokonać rejestracji. Postaram się w gąszczu na pejsbuku znaleźć z tego roku info, że wlepiają mandaty. Ktoś zasugerował, że warto wykupić w miejscu pierwszego noclegu opłatę na dłuższy czas od razu, aby na granicy nie mieć przypału.
Od tego roku zaczęła się taka nagonka.
Wystarczy policzyć, że w ubiegły weekend do MNE wjechało niecałe 700 tyś turystów - każdy w teorii powinien opłacić 1eu/dzień od łba.
Licząc cały miesiąc wszystkich to wpływy są liczone w milionach euro miesięcznie.
Nie mam pojęcia jak to wygląda gdy jedziesz na moto i śpisz na dziko czy na kampingach ewentualnie lecisz "tranzytem".

...okręt mój płynie dalej... gdzieś tam...
ramires jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem