Cytat:
Napisał matjas
Gadałem w Chorwacji z grupą Niemców na starych enduro. Były 2 lc4 640. Pytałem i części mówią że wszystko jest dostępne. Nie wiedzą że nie jest  ?
|
Taa... kup mi dzisiaj: nowe plastiki OE, panewki do zawiasu WP50, łańcuch rozrządu do 400, zapłon SEM, łożysko kiwaka, (które nawet w zamienniku nie występuje), filtr oleju do mikrofiltra do LC4 na małym obiegu, zawory nowe.
W sklepie KTM to może z 40% części LC4 jest dostępne.
Cześci są takie jak tłok, korba, filtr, czyli bardzo duża podstawa.
Do LC8 na dzisiaj brakuje: spreżyny bypass w pompie olejowej, plastików, owiewek itd., napinacze rozrządu, pompa paliwowa do 950, obudowy pompy oleju. Wałki zdawcze znowu wróciły bo też się skończyły przez pewien moment. Cięgną łączące gaźniki też już od dawna niedostępne, a łatwo łapie luz, panewk korbowych nie było ale chyba znowu wróciły po dłuuugiej przerwie, uszczelki od serwisu olejowego też już niedostępne niektóre znowu.
Dzisiaj może z 50-60% części jest tylko dostępnych OE.
Ja mam już zapas części do SE na półce, tych, których wiem, że już nie ma albo nie będzie zaraz. Właśnie poluję na używaną pompę oleju bo silniki 950/990 tracą ciśnienie poprzez wycierający się tłoczek bypass, który jest w pompie oleju. I jak już wytrze się pompa to nowy tłoczek nie pomoże.
Wystarczy odpalić
https://ktmsklep.pl/ i zobaczyć ile pozycji ma już status niedostępne.