No dobra udało mi się zmontować następny odcinek.
Ale od początku. Po powrocie z Colle del Sommeiller w poniedziałek siadam wieczorem żeby jeszcze sprawdzić tracka bo w planach Strada dei Cannoni i bardzo dobrze że to zrobiłem bo się okazało że coś co miałem przygotowane jak dłuższą opcję od 2026 roku jest nie przejezdne.
I tu chylę czoła "EJowi" że mi to podpowiedział
Przepisy są zmienne we Włoszech i dużo jest zależne od władz lokalnych i ekologii niestety...
Np od 01 lipca wprowadzili opłatę 15 euro za tę drogę, a my znowu na farciku 60 euro w kieszeni bo jedziemy dzień przed wprowadzeniem opłat
Dojazd do Strada dei Cannoni zaczynamy przez Colle delle Finestre na drugą stronę gór i dalej nudnym asfaltem do San Damiano Macra
Dojazd mimo niewielkiej stosunkowo odległości zajmuje ze 2h bo często teren zabudowany a fotoradarów to oni maja więcej niż w Polsce.
Uwaga ta trasa jest otwarta dla motocykli we wtorki i czwartki, ale polecam to sprawdzić bo potrafią cos pozmieniać.
Także pobudka kwaśna j...ną suka(zwana kawą) + przepyszna jajecznica Toma i na koń
Na miejscu nas trochę moczy ale widoki zacne
Film wklejam jako url bo nie wiem czy go widać u mnie na kompie coś pyszczy o trybie ograniczonego dostępu
https://youtu.be/ErgZcj5N5Qk?si=_Rp7L8zD00SdCtXV