Cytat:
Napisał Dredd
Mam mały offtop: zdajesz sobie sprawę, że "legalne" trasy Rats, wcale legalne być nie muszą?
Jeśli tak, to ok.
|
Hej, tak, jest git, coś tam ogarniam, jestem aktywnym zwiadowcą na RATs, kilka tras na Pomorzu wytyczyłem i są teraz ogólnodostępne dla całej społeczności a w legalizacji kilkudziesięciu kolejnych pomogłem swoimi zwiadami w ciągu ostatnich kilku lat. Wiem jak weryfikować legalność trasy w terenie, mam na telefonie dostęp do wszystkich niezbędnych narzędzi typu bazy danych Lasów Państwowych czy dane o własności dróg/działek z geoportalów. W miarę też potrafię ocenić legalność odcinka na bieżąco, bazując na doświadczeniu, ale oczywiście masz rację że nie wolno stracić czujności i założyć z góry że skoro skądś.ściągnąłem piękną różową kreskę na mapę to musi ona prowadzić w 100% po legalnych odcinkach. Dlatego też pytam o sprawdzone tracki bo taka weryfikacja legalności w naturze zabiera czas, niejednokrotnie nie dałem rady ukończyć w jeden dzień zwiadu 200 km trasy bo się kilka razy po drodze wysypało i trzeba było układać legalne objazdy. A teraz na powrocie będę miał do przejechania dwa razy większy dystans.