Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary Dzisiaj, 19:22   #19
chomik
Administrator

chomik's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Bałtyk
Motocykl: RD03 2xRD07a
Przebieg: 666
chomik jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 19 godz 6 min 30 s
Domyślnie

Zakupiłem te lampy:
https://loboo.pl/produkt/loboo-l7-sw...-01207-001-01/
Zrobiłem już jazdę nocną na nowym oświetleniu.
Panowie, naprawdę, szczerze mówię. To gamechanger.
Światła świecą lepiej niż dobrze, lepiej niż bardzo dobrze, lepiej niż zakurw.. dobrze. Przy zapalonych Loboo, oryginalnej wiązki światła od ATRd07 wcale nie widać, także można jechać bez, bo jej włączenie nic nie zmienia.
No i tak:
1.Wykonanie: rewelacyjne, każda część wykonana perfekcyjnie, same lampy metalowe solidne CNC, wszystko gładziutkie i czuć tę moc, żółte nakładki na światła z porządnego materiału, grube, spasowane do lampy także łatwo się je zakłada a równocześnie na pewno nie odlecą w kosmos, mocowania plastikowe ale materiał czuć, że solidny, okablowanie w silikonie, grube kable, układ sterujący, podłączenie pod instalacje wszystko bez opierdalania.
2. Homologacja: lampy w pełni homologowane na europejskie drogi, wszystko nabite na obudowę lampy. Sprawdzałem numerację to zgodna z tym co powinien mieć LED w numeracji. Robione w SAN MARINO, no ale jest.
3. Montaż: podłączamy do akumulatora, układ sterujący ja sugeruję w RD07A montaż nad bezpiecznikami w prawym boczku. Do świateł idzie kabel na tyle długi, że bez problemowo starcza do montażu na gmolach, najlepiej jak najwyżej ponieważ, jestem przekonany, że każdy będzie używał ich jako głównych świateł. Sterowanie można założyć obok świeteł przy kierownicy obsługa jednym palcem, zmiana natężenia, sroboskopy, Światła mają pełną instrukcję montażu, przejrzystą no i są instrukcje także na YT.
4. Funkcjonalności:
I tutaj jest petarda:
- przełączanie światła mijania/drogowe, tak, to nie tylko halogeny doświetlające ale pełnoskalowe światła główne
- podłączenie do klaksonu, daje efekt stroboskopu gdy dłużej przyciśniemy sygnał dźwiękowy, przy krótki nic się nie dzieje, gdy więcej niż sekundę mrugają światła
- możliwość włączenia świateł stroboskopu w różnych konfiguracjach, na zmianę mruganie, równocześnie i takie tam, więc możesz być jak strażnik z Teksasu
- płynna regulacja mocy oświetlenia
- na sterowaniu obok kierownicy dyskretne oświetlenie prztyczka, tak, że wiesz w jakim trybie działają światła
Za dopłatą można dostać drugi komplet okablowania na drugie moto a do tego mocowanie w którym na kluczyk można zapiąć lampy. Można więc łatwo i szybko się je zdejmować i przekładać pomiędzy motocyklami.
Lampy moim zdaniem zdecydowanie wygrywają na rynku.

To tyle chciałem w ramach tej organoleptycznej oceny miski ryżu.
Załączone Grafiki
Typ pliku: jpg IMG_20260524_190832.jpg (237.6 KB, 3 wyświetleń)
Typ pliku: jpg IMG_20260524_190814.jpg (171.6 KB, 3 wyświetleń)
Typ pliku: jpg IMG_20260524_190908.jpg (327.0 KB, 3 wyświetleń)
Typ pliku: jpg IMG_20260524_190913.jpg (411.3 KB, 4 wyświetleń)
Typ pliku: jpg IMG_20260524_190848.jpg (126.4 KB, 2 wyświetleń)
Typ pliku: jpg IMG_20260524_190856.jpg (159.5 KB, 2 wyświetleń)
Typ pliku: jpg IMG_20260524_190941.jpg (195.5 KB, 3 wyświetleń)
Typ pliku: jpg IMG_20260524_190947.jpg (219.4 KB, 2 wyświetleń)