Powszechnie wiadomo, że działanie tego kółka (2) pozostawia wiele do życzenia, ale walczę z nim już od kilku dni i wciąż nie udało mi się ustawić właściwej godziny... Pierwszy raz taka sytuacja od 3 lat... ręce mi opadają...
T7 right.png
Generalnie kółko działa, przełącza widoki itp., da się wyzerować TRIP1 itp. Ale gdy wchodzę w settings / clock / hour (lub minutes) - podświetla się godzina (lub minuty), potem zgodnie z moimi kręceniami kółkiem wybieram właściwą godzinę (lub minutę)... - i na tym koniec poprawnego działania! Nie mogę zatwierdzić swojego wyboru! Próbowałem już tyle razy, że mam dość. Wyrzuca mnie stąd do exit albo do ponownego wyboru ustawiania godzin lub minut...
Próbowałem pchać to kółko pod różnym kątem, jak kilka stron wcześniej pisał Matjas, ale bez rezultatu.
Macie jakieś inne pomysły, które pozwolą mi osiągnąć wymarzony efekt ustawienia prawidłowej godziny

?
I czy ktoś próbował zastąpić działanie tego kółka czymś innym? Pod lewą ręką są na przykład fajne przyciski (foto poniżej), których użyłem tylko raz - by sprawdzić jak działają. Chętnie widziałbym je jako zastępstwo tego przeklętego kółka!
T7 left.png