Zaprawdę cieszę się zimiok, że nie urodzisz dziecka. Ale jest to możliwe.
Ja wiem kiedy.
Tymczasem.
Ja tam z panami co mają na pieńku nie ze wszystkim się zgadzam.
Tak na 70%.
Będę bardziej ostrożny w oprocentowaniu siebie niż nasz forumowy statystyk.
Ale też pisałem już o tym.
Np. uważam łyżwiarstwo szybkie czy figurowe za wspaniałą formę spędzania wolnego czasu na świeżym, zimowym powietrzu. Uprawianie tej dyscypliny samodzielnie jest śmiesznie tanie. Zwłaszcza w warunkach globalnego ocieplenia.
W naszej szerokości geograficznej przejawia się ono "anomaliami". To jest oficjalna narracja. Przykładem nad wyraz gorące lata czy kapryśny wir polarny zimą, ktory niesie nam falę niespotykanych mrozów.
Nie ma w tym żadnego mojego sarkazmu, czy spodziewanej (być może) złośliwości.
Po prostu tak jest.
Mamy w Polsce północno-wschodniej idealne warunki do uprawiania sportów zimowych obecnie. Akweny wodne pozamarzane na kość. Duża pokrywa śnieżna - zwłaszcza w lasach daje szanse łyżwowania nartami do wczesnej wiosny na luzie.
Kiedyś, za komuny popularne były sztuczne lodowiska. na wyznaczonym terenie straż pożarna wylewała cienką warstwę wody i wystarczył niewielki mróz, by to ściąć i człowiek śmigał po tym lodzie na czym tylko miał.
Dzisiaj?
Lepiej zasponsorować ruskiej onucy komfortowe warunki za kilka milionów złotych by sobie poprawić humor. Sobie. Nie nam. To "sobie" to np. Polski komitet olimpijski, polski związek narciarski itp.
Tak, napisałem ruskiej onucy.
Obecnie, wg poselskiej narracji 99% posłów, to ruskie onuce. Zwróciliście na to uwagę?
Ten pan powyżej rozdaje onuce z lewa na prawo. Drudzy, z prawa na lewo.
Jego partner także.
Ja rozumiem, że wątku o KSEF, 90% to mieszacze ale poseł, który mówi mi jak powinienem żyć nie wie, jaki się na globusie pl płaci VAT?
Oni tam grają w jednej lidze.
Sami giganci.
To były dyrektor szkoły. Nauczyciel wielu zawodów. Poseł omnibus.
Takich ludzi wybraliście. Nie personalizuję ale ja tych ludzi nie wybierałem.
I nie pozwolę się szantażować im emocjonalnie.
Od środy jestem na urlopie więc muszę się streszczać.
P.S.
Panowie na pieńku wspominają o inżynierii społecznej ale są nie do końca doinformowani w temacie inżynierii finansowej.
Mowa tu o zadłużeniu globusa pl itd. Wic w nowoczesnej teorii monetarnej.
Dlatego byłego rotacyjnego uważam za idiotę. To ten, co był miłośnikiem szybkiej strefy euro na planecie pl.
Kilka lat temu w temacie uświadomił mnie pan Wróblewski w swoim programie Wolność w remoncie.
Nie będę tu robił wykładu ale za szałkowita dawał on (Wróbleski bodaj) przykład Japonii i roli jej banku centralnego. Misteria inżynierii.
Ale jak ktoś z was drodzy i nie tani chciałby bardziej zgłębić...