Wątek: Kurtka na 2026
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary Dzisiaj, 12:11   #2
chomik
Administrator

chomik's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Bałtyk
Motocykl: RD03 2xRD07a
Przebieg: 666
chomik jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 6 dni 14 godz 58 min 42 s
Domyślnie

Jeżdżę w HELD 4 season to poprzednia wersja Evo, to druga moja kurtka z wypinanym GORE-TEX (wcześniej HeinGericke) i jest zajebista. Także polecam wybór - wypinany gore i tylko gore, bo to działa. Wypinana podpinka, to także jedyna opcja na różną pogodę, aby połączyć komfort z praktycznością. Dodatkowo, nie potrzebne mi ocieplenia, bo takiego ocieplenia nie użyję do czegoś innego niż do kurtki, a polar zawsze. Mogę więc odpowiednio dobrać, grubość warstw. Czasami po prostu, to co w kurtce jest za grube. Potem nie ma gdzie tego chować itd.

Wypinaną membranę w HELD mogę używać jako kurtkę do chodzenia a także zakładać na kurtkę, co jest fajne w nagłej sytuacji.

Jest dużo wentylacji i możliwości przewiewu podczas jazdy. Bardzo dobrze sprawdzają się rozpinane nawiewy na rękawach.

Kurtkę i spodnie mocuje się zamkami błyskawicznymi, więc nic się nie zwija podczas zakładania, zdejmowania.

Z przodu fajnie mocuje się klapy od kurtki, przez to można zrobić dobry przewiew, w super gorący dzień.

Zimą także się sprawdza, jeździłem i 1000km dziennie w styczniu i było ok, oczywiście miałem dodatkowe warstwy.

Trochę kieszenie przydałyby się większe, bo mało można włożyć.

Zamki wszystko działa ( od 4 lat), nie psują się, nie ma jakiś prujących się szwów, nie działających rzepów, czy innych problemów w wykonaniu.

Także cena jest ok, więc HELD spoko