Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary Dzisiaj, 11:31   #19
matjas

matjas's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Brzezia Łąka
Motocykl: nie mam AT jeszcze
matjas will become famous soon enough
Online: 4 miesiące 3 tygodni 8 godz 43 min 57 s
Domyślnie

wspomaganie hebli elektryczne - jak zdechnie nie masz hebli w ogóle. tzn masz ale nie chcesz tym hamować. to był ABS Evo o ile dobrze kojarzę ich nomenklaturę.

w 1150 właśnie chodziło o zbyt krótkie zazębienie tarczy sprzęgła z wałkiem wejściowycm - bywało, że się to obrabiało na okrągło - jak masz przedłużoną flanszę wieloklinu to wspaniale - tak właśnie powinno było być to zrobione w fabryce.
jak pocieknie wysprzęglik to z reguły zalewa sprzęgło i jest po jeździe - bardzo dobrym rozwiązaniem jest wywiercenie w obudowie skrzyni od dołu otworu 2mm w gnieździe wysprzęglika - jeśli zacznie ciec to wycieknie tamtędy a nie powędruje wałkiem po popychaczu do tarczy sprzęgłowej - to też zjebali w fabryce A KIEDYŚ BMW robiło takie 'witness holes' na pompach, czy na połączeniu skrzyni z silnikiem - tylko, że cegła to były motocykle naprawdę zrobione jak NIC innego.

ADAGIO - na zdjęciach te zwłoki to nie jest ani 1100 ani 1150 tylko jakiś DOHC RT już IMVHO - niech ktoś mnie poprawi jeśli się mylę.
Chyba, że to MORO co stoi jeszcze obok.

EDIT - to garaż Kurola no ok
Kurol weź posprzątaj bo idziesz na pierwsze miejsce w rozpierdolu wyprzedzając mnie o długość pyska a o to naprawdę niełatwo