Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary Wczoraj, 15:26   #12
rdrv33

Miasto: Krk
Motocykl: SD13 (CRF1100) 2023/2024
rdrv33 jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 dni 1 godz 1 min 50 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał syncronizator Zobacz post
Już widzę waypointy...
To co wiem o możliwości zakupu paliwa ... to... a w zasadzie to mam dla Ciebie pewne informacje które być może mogą się przydać:

1. Asmara to dość duże miasto i jest w nim kilka stacji. Jest tam też pewien hotel który dysponuje zamykanym garażem... jako jedyny zresztą w tym mieście (hoteli z parkingiem na ulicy jest kilka).

2. Gdybyś miał pomysł dostać się do Asmary z Assa na południe (drogąR103) to dojedziesz tylko do Zag i zostaniesz zawrócony przez wojsko...no i zrobisz kółko przez TanTan i Al-Ujun.

3. Istnieje, otwarta i czasem uczęszczana trasa przez pustynię... Asmara => Kaltat Zammur. Niestety w Kaltat Zammur nie ma benzyny (jest tylko diesel)... gościu z hotelu w Asmara specjalnie dla mnie dzwonił do Kaltat Zammur i pytał aby tą informację zweryfikować. Ja tej trasy nie zrobiłem że względu na brak paliwa w Kaltat Zammur

4. Na skrzyowaniu "Y" dróg N5 i N14 26.572626857251077, -12.93931086731987
jest sklep spożywczy w którym mają benzynę w butelkach 5L.
Najbliższe paliwo od tego sklepu jest (w Al-Ujun).
W sklepie sprzedają też mleko z więlbłada - polecam .. dobre na przeczyszczenie jelit .

W tym sklepie spotkasz ludzi którzy jadą do Kaltat Zammur .. możesz się dogadać aby zawieźli ci np 20L paliwa które odbierzesz w Kaltat Zammur.

Choć na Twojej mapce nie ma waypointów na południe do Asmara to tak na marginesie ...
wygooglałem, że da się przejechać (jest droga 400km ) z Kaltat Zammur do Ad-Dachla.
EachyBoots ją robiła... jest na YT odcinek z tego przejazdu.

Polecam Western Sachara.
Jest dość dostępna bez wielkich ograniczeń w poruszaniu się i jest to dość prosty i bezpieczny sposób aby posmakować prawdziwą pustynię.
Hej dzięki wielkie za info. Nie dodawałem waypointów Asmara do Ad-Dachala bo jeszcze się jakoś mocno na tym obszarze nie skupiałem, bo mam pewne wątpliwości czy czasowo w ogóle się to zepnie.

Realnie zakładając, że nie będzie żadnych problemów to wydaje mi sie, że (pomojając na chwilę środkową część Maroko) jadąc wzdłóż Algierii dojdziemy do Tata i dalej zobaczymy.

Co sądzisz aby przy dosępności czasu jechać z Tata do Assa dalej do Tantan i Al-Ujun? W Zachodniej Sacharze masz jakieś miejsca, które warto odwiedzić?

Swoją drogą patrząc na wszystkie waypointy to jakbyś to jakbyś to połaczył? Mniej więcej ofc
rdrv33 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem