Cytat:
Napisał luk2asz
Taka ciekawostka. Ostatnio jak byłem na Bałkanach, wyłączyłem transmisję danych na sim orange i ustawiłem na esim , jeszcze w Chorwacji. Zadziałała transmisja na esimie, ponieważ miałem pakiet na całe balkany. W tym dniu przekroczyłem jeszcze Bośnię i Czarnogóre. Po pięciu dniach wróciłem do Chorwacji i włączyłem sim orange na dane. I tu ciekawostka jak rachunek z orange przyszedł. 200 pare złotych za dane w Czarnogórze. Dopiero po poproszeniu o adresy IP, z których zostały pobrane dane , konsultant zaproponował reklamację. Po trzech dniach reklamacja uznana bez podawania konkretów. Tak więc sprawdzajcie rachunki :-)
.
Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka
|
Też kiedyś reklamowałem z powodzeniem będąc z żoną w tym samym miejscu gdzieś na Węgrzech jej telefon ciągnął dane z Serbii. Co do internetu to Orange ma usługę bezpieczny roaming, który też opisywałem w relacji z wycieczki na festiwal trąbek. Mamy do dyspozycji 1 GB na 24 h za 15 PLN i nieważne czy jesteśmy w ciągu tych 24 h w Serbii, BiH, czy Czarnogórze zapłacimy tylko raz 15 PLN. Dla mnie to było dobre rozwiązanie, bo kiedyś chciałem kupić kartę danych w Trebinje i zaparkowałem na chwilę
https://maps.app.goo.gl/qL3ckqc1HXxd7UbQ7?g_st=ipc
W kawiarni siedzieli pewnie byli policjanci i po chwili do ceny karty SIM dokładałem odpowiednią kwotę za brak biletu postojowego. Teraz po prostu mam internet bez kombinowania i poszukiwania lokalnego dostawcy. Jest lista krajów ale działało na Bałkanach poza EU oraz w Izraelu też