Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary Dzisiaj, 14:00   #9
majkowski1

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: CK
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: do AE
majkowski1 jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 1 tydzień 2 dni 17 godz 6 min 56 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał zimiok Zobacz post
Bzdura, żadnego łamania konstytucji nie ma, ponieważ masz w tym art. ust. 3, który stanowi, iż: "wolności, o których mowa w ust. 1 i 2, mogą podlegać ograniczeniom określonym w ustawie".

O właśnie... Jasne, masz prawo twierdzić, że bzdura... Masz też prawo uciekać od głównego wątku, zmieniając temat na to gdzie pieniądze z tego idą...

Można pisać, rozmawiać godzinami, polemizować, kłócić się... Bo przecież wolność słowa...

I tak, dobrze wiem, że istnieje ustawa z '97 o PRD art. 129 i trzeba sprawdzić ust.3 ...

A również wiemy, że "TP" to akcja prewencyjna...

Więc przeczytajmy..

Art.. 129.. [Uprawnienia policjanta]
1.. Czuwanie nad bezpieczeństwem i porządkiem ruchu na drogach, kierowanie ruchem i jego kontrolowanie należą do zadań Policji.
2.. Policjant, w związku z wykonywaniem czynności określonych w ust. 1, jest uprawniony do:
1) legitymowania uczestnika ruchu i wydawania mu wiążących poleceń co do sposobu korzystania z drogi, używania pojazdu lub urządzenia wspomagającego ruch;
1a) ustalenia tożsamości kierującego pojazdem na podstawie danych z Rejestru Dowodów Osobistych;
2) sprawdzania wymaganych dokumentów, o których mowa w art. 38, oraz zezwolenia, o którym mowa w art. 106 ust. 1 pkt 5 ustawy z dnia 5 stycznia 2011 r. o kierujących pojazdami;
21) weryfikacji danych o pojeździe, w tym danych o dokumentach pojazdu w centralnej ewidencji pojazdów;
22) weryfikacji danych o kierującym pojazdem w centralnej ewidencji kierowców;
23) weryfikacji danych o kierującym pojazdem, którego prawo jazdy lub karta kwalifikacji kierowcy zostały wydane przez inne niż Rzeczpospolita Polska państwo członkowskie Unii Europejskiej, Konfederację Szwajcarską, państwo członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA) - stronę umowy o Europejskim Obszarze Gospodarczym lub Zjednoczone Królestwo Wielkiej Brytanii i Irlandii Północnej, w drodze teletransmisji przy użyciu elektronicznej sieci, w zakresie danych aktualnie dostępnych w elektronicznej sieci;
2a) (uchylony);
2b) sprawdzania zezwolenia, o którym mowa w art. 64 ust. 1 pkt 1;
3) żądania poddania się przez kierującego pojazdem lub przez inną osobę, w stosunku do której zachodzi uzasadnione podejrzenie, że mogła kierować pojazdem, badaniu w celu ustalenia zawartości w organizmie alkoholu lub środka działającego podobnie do alkoholu;
4) sprawdzania stanu technicznego, wyposażenia, ładunku, wymiarów, masy lub nacisku osi pojazdu znajdującego się na drodze;

Więc pytam... w stosunku do mnie zachodzi uzasadnione podejrzenie ? Czy postawą jest, że dziś poniedziałek i statystki na komendzie się nie zgadzają?

A skoro co chwila przybywa nam ustaw, tak coraz mniej praw nam zostaje...
I jak pisałem na początku, lepiej się nie kłócić i nie walczyć o żadne prawa... przecież i tak nam w końcu zabiorą..
majkowski1 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem