Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 29.09.2024, 17:42   #33
trolik1

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Szczecin
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: 100K+
trolik1 jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 5 dni 12 godz 5 min 26 s
Domyślnie

14 dzień, 22 Marca. Wracamy do Zebrabar

Obudziłem się rano zmęczony jak cholera, bo dyskoteki na ulicy skończyły się jakoś koło 3ciej nad ranem. Muzułmanie, a potrafią się bawić!:-). Zebraliśmy się w miarę szybko i ruszyliśmy w drogę powrotną. Pamiętając o zajebistości drogi przez miasto przy plaży włączyłem kamerę, ale.... zapomniałem wyczyścić szkiełko kejsu i z filmików wyszła dupa:-(. Wydaje mi się, że powodem tego fakapu kamerkowego była duża wilgotność w Dakarze powodowana bliskością oceanu. Ale może się mylę. Jadąc na północ mieliśmy 2 drogi do wyboru: płatną autostradę lub drogę "wojewódzką". Wybraliśmy drogę wojewódzką, bo była położona bliżej wody i liczyliśmy na więcej chłodku. Chłodniej chyba nie było, ale za to droga była całkiem przyjemna.
[YOUTUBEHD]Uk3-5x-O4no[/YOUTUBEHD]
Nie mam tego na kamerce, ale zauważyłem większą ilość śmieci podczas tej drogi. Często mijaliśmy całe hałdy śmieci leżące przy drodze w workach-podejrzewam, że jest to materiał opałowy do przygotowywania posiłków itd. Miasteczka przy drodze miały swój urok-w każdym z nich znajdował się ruchliwy targ wypełniony pięknymi, kolorowo ubranymi ludźmi. Przejazd przez takie miejsca sprawiał mi dużo radochy, która była nieco zakłócana korkami na drodze i spalinami z wlekących się przez miasteczka ciężarówek.
[YOUTUBEHD]xmioXXvk9mc[/YOUTUBEHD]
[YOUTUBEHD]zwBkoybBidU[/YOUTUBEHD]
Poza miasteczkami droga była fajna, choć monotonna- piaskownica poprzetykana krzakami.
[YOUTUBEHD]x3LW8j3aBr4[/YOUTUBEHD]
Późnym popołudniem dotarliśmy do Zebrabaru i mieliśmy jeszcze czas na ostatni spacer po senegalskiej plaży.
[YOUTUBEHD]4juOcik6bG4[/YOUTUBEHD]
[YOUTUBEHD]ZDJUIA6nvrs[/YOUTUBEHD]
trolik1 jest online   Odpowiedź z Cytowaniem