|  25.04.2013, 02:41 | #129 | 
	| 

Online: 3 tygodni 15 godz 5 min 45 s       | 

Na szczęście łyse, nudne  płaskości  szybko pozostały za mną, opuszczam zamieszkałą Albertę,  

Zaczyna się Northwest Territories, robi się zupełnie bezludnie, a ja cały czas czujnie wypatruję niedźwiedzi, jeszcze nie spodziewam się czegoś dużo większego.
 Pojawił  się co prawda znak  ostrzegawczy  ale …. myślałam, że będzie tak jak w Polsce, znak  „uwaga na jelenie”  wcale nie gwarantuje nam  rogacza.

Wow!  Ja sama na tym odludziu  a przede mną duże stado bizonów , pasące się tuż przy drodze.

Większość zajęta była swoim lunchem,

rozmyślaniami,

bawieniem cielątek i tarzaniem się w piachu.

Ale jeden , ewidentnie facet – typ macho, postanowił udowodnić mi, że jest szybszy od motocykla.

Było ekscytująco, miałam stracha jak podbiegł  do asfaltu , już byłam gotowa wiać na pełnej *%&*!^%  ale on zaczął  biec po drugiej stronie drogi , równolegle ze mną, nie przejawiał agresji w stosunku do mnie,  tylko chciał się ścigać.
 Ambitny był, gdy język miał już granatowy dałam mu wygrać, wyprzedił mnie , zawrócił, popatrzył …… ja gaz do dechy i w nogi !   Ufff!  A on tętniąc kopytami  pocwałował  z powrotem do stada.  Po tym  Buffalo-meetingu  widziałam  już, że każdy kolejny dzień będzie ciekawszy od poprzedniego ….

__________________...a jednak można żyć bez powietrza...
 | 
	|   |   |