Wszyscy jeżdżą gdzieś daleko tymczasem mój budżet chwilowo na to nie pozwala. Z tego powodu wymyśliłem sobie plan lajtowej "ekspedycji" po ojczystych terenach.
Plan jest prosty - przejechać wzdłuż Odry z południa na północ, możliwe najgorszymi drogami. W miarę możliwości jak najbliżej koryta, czasami drogami których nie ma na mapie. 

Dodatkowo chcę wykorzystać wszelkie atrakcje typu ręczne promy, przeprawy itd.: 
http://pl.wikipedia.org/wiki/Promy_%..._w_Polsce#Odra
Takie promy powoli znikają z krajobrazu, ludzie je obsługujący wymierają, emigrują...
Termin: EDYTA pierwotny plan długiego weekendu mi odpadł. 
Propozycja jest taka: 
wyjazd w środę po południu (29.05.2013) lub z samego rana30.05.2013 (czw. ale wolny - Boże Ciało), 1 dzień urlopu na piątek, powrót w niedziele 02.06.2013, najpóźniej w poniedziałek 03.06.2013
Trasa: powoli powstaje 
 Start:
Start: Chałupki 
Meta: Szczecin - potem szybki transfer nad morze powdychać jodu
Warunki socjalne - namiot, ognicho, najepka 

Hardcorowych offych nie przewiduję bo szczerze powiedziawszy offowicz że mnie żaden. Ale szuterki a i owszem 

Na wszelki wypadek na przód założę jakieś TKC 

Trasy na południu jakoś mam zaplanowane, ale lubuskie i zachodniopomorskie to dla mnie "terra incognita". Dlatego liczę na ewentualne podpowiedzi którędy jechać i czy coś ciekawego po drodze można zobaczyć.
Gdyby ktoś chciał dołączyć to zapraszam! Lojalnie ostrzegam, że będę często się zatrzymywał, żeby robić zdjęcia (takie zboczenie zawodowe) 

Wstępny plan trasy:
http://goo.gl/maps/7Zd5x
----edit 24.11.2012
Powoli zaczynam tworzyć listę 
"must see" 
Na pewno będzie tam:
1. 
Nieboczowy - wieś przeznaczona do likwidacji w związku z budową zbiornika retencyjnego. W sumie nie wiem czy jest tam coś do oglądania, ale za parę lat na pewno już nic nie będzie 

2. 
Lubiąż
 Lubiąż
Lubiąż by 
ssserpent, on Flickr

3. 
Po niemieckiej stronie - podnośnia statków Niederfinow
 Schiffshebewerk Niederfinow
Schiffshebewerk Niederfinow by 
dersascha, on Flickr