![]() |
41241-MC8-670 - "serek"
2 Załącznik(ów)
Dostałem dzisiaj zapytanie o serki.
Często posiłkuję się na szybko cenami jako wyznacznik w cmsnl.com co w sporej mierze się często pokrywa z cenami hondy, przeważnie wahania są kosmetyczne typu 3-5% ale... nie tym razem. Moja cena od której dopiero mam liczony jakiś tam rabat (w euro) a cms. Takie małe porównanie... Załącznik 152519 Załącznik 152520 Więc cena honda to cirka about 70zł w cms "nieco" drożej... Motogar około 100zł Moja cena to -15% od ceny hondy (dla forum) |
Oczywiście mam pełną świadomość, że Tourmax ma swoje zamienniki za cenę jednej w Hondzie. Gdyby ktoś szukał to kod tego produktu to: RWD-107
|
Czarek, a nie myślałeś żeby to drukować?
|
A niby z czego miałby to drukować ? To jest wtrysk ciśnieniowy wysoko-kałczukowy. Przeciętna guma nie wytrzymałaby pewno połowy tego, co ta.
|
butylo-kauczuk, dokładnie ta sama guma co w wahaczach, nic specjalnego.
Tak, ciśnieniowo to jest robione. Druk - na chwilę na zasadzie jak nic nie ma, ale TPU ma twardość (typowe) 95A w skali Shore'a, natomiast tamto około 50D więc nijak to się ma do siebie. W domowych warunkach jedynie poliuretan mogę odlewać i dobierać chemię aby uzyskać żądaną twardość. Poliuretan dodatkowo w tym zastosowaniu byłby wieczny... ale nowe serki nawet z Larssona będą lepsze niż plastiki w 30-letnich moto. |
Oczywiście, że tak, ale niestety nie wszyscy to rozumieją i dopóki nie wybuchnie lub odpadnie - zostaje.
|
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:57. |