![]() |
Zacisk hamulcowy BMW F650
Panowie,
jest pacjent- stare BMW F650 (97 rocznik). Poszukuję do niego gumki (maszety) ochronnej sworznia (prowadnicy) przedniego zacisku hamulcowego. Nigdzie nie mogę znaleźć. Jedyna opcja to na razie zestaw naprawczy z JMP - cena 449 pln.. Dla jednej "gumki" wydaje się kosmiczna. |
Z tymi cenami też się kiedyś przeraziłem.
U mnie był K1100LT, rozciekła się tylna pompa hamulcowa - szukałem i szukałem, podobne pieniądze kosztował zestaw naprawczy... skończyło się drugą pompą kupioną na olx za 150zł gdzie w porównaniu do moich gumek tam było jak nowe. Może pójście tą drogą nie będzie wcale takim złym rozwiązaniem |
Takie już też rozważałem. Daję sobie czas du jutra. Nie znajdę tej gumki to będzie nowy zacisk. A tak btw - na pewno dało by się dobrać z innego zacisku ale oczywiście w sklepach totalny zlew i nikomu się szukać nie chce.
|
Cytat:
|
Cytat:
LT już nie u mnie, ale hebel działa jak ta lata. |
Cytat:
Dokładnie. I też nie można znaleźć. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Takie lub podobne gumki występują w puszkach ale skąd wziąć katalog z wymiarami to nie wiem.
|
Co na to realoem?
|
realoem ma tylko cały zacisk.
|
Jesli tam jest brembo to szukaj po ich numerze.
Pewnie szly w wielu podobnych motocyklach z tego okresu wyposazonych w brembo. Od 1100 zaczeli chyba dopiero mocniej kombinowac |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 18:30. |