![]() |
Kącik wędkarski
Nie widziałem wcześniej podobnego wątku, zatem go zakładam.
Ostatnio pasjonuję się wędkarstwem i w zasadzie wszędzie gdzie jadę zabieram spining ze sobą, nawet jak jadę do roboty. Problem zaczyna się kiedy chce pojechać w bardziej ustronne miejsce i nie da sie dojechać autem, wtedy siadam na AT no tak ale jak się zabrać z tym całym majdanem przynęt zanęt i w końcu samej wędki. Jak ją zamocować żeby nie wadziła o nic w trakcie jazdy, nie przeszkadzała w prowadzeniu i etc... Wybieram się niedługo na urlop i nie podaruje sobie jak nie zabiorę wędałki... Aaa i ekipa z bieszczad mogła by się pochwalić gdzie można kija pomoczyć? |
JuIo ja mam pokrowiec na wędkę i zawieszam go w poprzek tułowia. Reszta wchodzi do kufra.
|
No tak parę kaemów można tak zrobić, ale na dłuższej wyprawie może to być nieco kłopotliwe...
|
..Oblukaj patenty dziadków śmigających na rybki na komarkach, simsonach itp., Zabierają masakryczne ilości sprzętu i parę flaszek jeszcze im się mieści ;). A tak na poważnie - chyba trzeba inwestować w krótko składane sprzęty i wtedy nie ma problemu z transportem przy dłuższych wypadach.
|
Julio teleskopa zapodaj to nawet do kieszeni wcisniesz..;)
|
Cytat:
|
Nie łowię, ale kiedyś widziałem gościa w Kuźnicach, który na narty przyjechał ze sprzętem na motorze... da się...
|
Z teleskopami jest taki problem ze te naprawde krtokie to szajs.
Ja specjalnie pod wyprawy kupilem taki za 25zeta bo tylko ten zmiescil sie do kufra.Wszyskie ciekawe teleskopy byly troszke zadlugie. |
okey, teleskop to rozumiem można go w kufer wrzucić i po kłopocie, ale ja tam wolę spinningówki paraboliczne, wtedy jest większy fun:) a te są składane z dwóch części po 1.30-1.50cm. nie ma jak ich zamontować na moto kiedy masz alu kufry, centralke tankbag, i niesforny plecaczek co to ciągle narzeka że niewygodnie.
Świta mi taki pomysł żeby go zainstalować między plastikiem a stelażem kufrów z lewej str. jest tam kawałek miejsca, gdyby dospawać tam kawałek rurki na dolnej części stelarza do osadzenia wendały, a na górnej jakieś trzymadełko to kij mógłby spokojnie sobie piać w pionie i nawet flage by można na nim zatknąć... pełen lans jak nic... zobacze, może uda mi się coś wycudować... |
A wzdłuż motocykla?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:08. |