Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Rama, zawieszenia, napęd (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Wymiary lozysk glowki ramy (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=14849)

hero 21.09.2012 15:13

Wymiary lozysk glowki ramy
 
Mam wlasnie w rece klika zestawow lozysk glowki ramy do RD07A co je zamowilem w jednej z firm z Pastuszkowa (Irlandia) dla siebie i kilku innych Naszych. I tutaj zaczynam sie obawiac ze cosik nie tak. wymiary jakie mi przyslano to :
-Gorne lozysko 32005X (26x47x15)
-Dolne lozysko 32006JR (30x55x17) + uszczelniacz
A mnie sie wydaje ze powinny byc obydwa takie same jak to dolne. Nie mam czasu i mocy rozkrecac przodu ,bo dopiero co skonczylem skrecac gazniki i doprowadzac kablologie do porzadku. W artykule Podosa w Afripedii podane sa tylko numery katalogowe z kilku firm i z Hondy, ale mimo ze grzebalem po stronach tych firm, blizszych informacji mi niezbednych nie znalazlem.
Jakies sugestie?

P.S.
Jak juz uda sie wspolnymi silami dojsc do tych wymiarow, to Podos by moze sie zlitowal i dodal do swojego atykulu te dane

szymon25 21.09.2012 15:16

Niedawno wymieniałem w RD 04. Górne i dolne są identyczne ale wymiarów nie było na opakowaniu.

rambo 21.09.2012 15:18

26,2x47x15mm sztuk dwie

podos 21.09.2012 18:35

Cytat:

Napisał hero (Post 259163)
P.S.
Jak juz uda sie wspolnymi silami dojsc do tych wymiarow, to Podos by moze sie zlitowal i dodal do swojego atykulu te dane

Zlitowalby się. Proszę.
http://faq.africatwin.com.pl/index.p...ateria.C5.82y:

hero 23.09.2012 12:05

1 Załącznik(ów)
Troszkę zastanawia mnie wymiar 26,2. Nie wiem czy nie powinien być 26 bo taki wymiar ma oryginalne kulkowe łożysko Hondy.

Wlasnie znalazlem w zakamarkach stare oryginalne lozysko wyjete z ramy jakies 3 lata temu. O dziwo wymiar 26 47 -1.
Czyli jednak 26. A co do wysokosci oryginalnego lozyska wkladanego przez fabryke to juz wszyscy wiedzo ze jest do dupy i powinno byc wyzsze - czyli 15mm.
Załącznik 34035
Dzieki za pomoc[

majki 23.09.2012 12:26

Z tego co ja wiem to jest: Lozysko stożowe 32005 JS/26 26x47x15

miro&afryka 24.09.2012 14:40

podziwiam Was, wymieniających te łożyska w zaciszu własnego garażu, przeczytałem instrukcję podosa i podziwiam, nie podjąłbym się, jeszcze długo nie.

Dzieju 24.09.2012 14:54

Nie żartuj , to tak jak zmienić żarówkę .

rambo 24.09.2012 15:02

Dzieju, błagam Cie :dizzy:

Dzieju 24.09.2012 15:13

Cytat:

Napisał rambo (Post 259521)
Dzieju, błagam Cie :dizzy:

To była przenośnia ale i tak twierdzę że to nie problem nawet dla przeciętnie manualnej osoby.
Nie zawsze trzeba ze wszystkim do mechanika jechać.


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:45.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.