|  | 
| 
 2017 - Hellas Rally W przyszlym roku chce wystartowac w amatorskim rajdzie Hellas Rally - ktos mialby ochote sie dolaczyc? W planach dojazd busem (na tego co mam wchodza 3 duze moto) na dzien, czy dwa przed i powrot dzien, dwa po rajdzie. Na miejscu nocleg jak komu sie podoba pensjonat, namiot, bus. Od rana do wieczora jazda, a w nocy na biwaku rajdowym party na ile sil zostanie. Wpisowe: 
 Termin rajdu: 21-28 maja PS: w zeszlym roku CRF1000 byla #2 w generalce :) | 
| 
 Dominik z forum adv startuje napisz do niego, we dwóch zawsze raźniej. | 
| 
 Rozważ też Rally Albania, obydwie imprezy wydają się fajne. Czekam na relację ;) | 
| 
 Adagiio: dziekuje za info, bede sie kontaktował. Bicio: śledzę obie imprezy, ale biwak w jednym miejscu wydaje sie dla mnie łatwiejszy do ogarnięcia logistycznie na poczatek. | 
| 
 Tak se myślę, że jest to realne żebym się dołączył :D Podumam, do kiedy wpisowe trzeba zapłacić? | 
| 
 Kurde.... w sumie czemu nie. Do kiedy to wpisowe? :) | 
| 
 wow,to uczucie, gdy Twój motor podchodzi pod kategorię Classic.. :D "Other Classes Veterans, born up to 1965 Women Classic Bikes, made up to 1996 " | 
| 
 Misza: Zapisywac sie mozna do konca kwietnia, cena sie nie zmienia do konca marca  potem wpisowe rosnie o 50euro (tylko dla Chlop rally).  Decyduj sie i zaczynamy planowac wyjazd. Kolejna zajawka: | 
| 
 Jest jeszcze bicio ;) i jak go znam to Tomek z Bielska też... więc wchodziłby w grę kolejny busik :) To nie problem akurat. Tak se w trójkę planowaliśmy niezobowiązująco od 2017 zacząć przygodę z jakimś cross country i podobnymi, więc w sumie czemu nie od razu z grubej rury? | 
| 
 No z grubej rury 1800km samego rajdu plus dojazdowki.. Zeby byla pelna jasnosc - to by byl moj pierwszy rajd! Moim wylacznm celem jest przygoda, mile spedzony czas i bezpiecznie dojechac w jednym kawalku. Dwa busy - toz po krolewsku by sie podrozowalo.. | 
| 
 Po doświadczeniach na amatorskim tukanie to raczej wychodzi, że każdy planuje "dobrze się bawić" a obmyśla w odmętach mózgu strategię wygrania ;) Uwaga, wnimanje! Strategia wygrania rajdu: równo, bez pomyłek nawigacyjnych, nie dać się zablokować, szybko w chuj ;) | 
| 
 Mysle ze pierwszy dzien to szukanie przepisu na to jak do tego wogole podejsc, dzien drugi proba wlasnej strategii, trzeci czysta przyjemnosc. Zgadzam sie, ze trzeba rowno, bez bledow nawigacyjnych i wlasnym tempem. No i najchetniej nie w kurzu, zeby tez czasem cos zobaczyc co zostanie w pammieci do konca zycia. | 
| 
 To jakby komus czegos brakowalo mam komplet nawigacyjny :) roadbook, metromierz gps, wieze i przełączniki :) tez mialem delikatne plany na przyszly rok ale zdrowie corki sie komplikuje i nie ogarne finansowo | 
| 
 Paweł - to chwilowo zaklepuje :) | 
| 
 ..o je ju i klin w głowie ..............kolejny ..:D | 
| 
 Mocno kibicuje temu pomysłowi i z chęcią posłucham co i jak! Startujta chłopy! | 
| 
 Paweł, a jaki masz ten metromoerz gps? | 
| 
 wygląda na to że paru nas będzie :) pytanie jak stworzyć te dwa zegarki pod roadbookiem? licznik rowerowy? | 
| 
 Metromierz... najtańszy na allegro ze 300zł. Nie wiem czy działa ;) | 
| 
 A profesjonalne metromoerze 300-450euro. Przeglądając filmiki i zdjęcia to duża cześć z startujących w tym rajdzie ma tylko jeden i to bez GPSu.  Coś bedzie trzeba wybrać - osobiście jeszcze nic nie mam wiec muszę byc grzeczny i liczyć na Mikołaja :) | 
| 
 Roadbook f2r i metromierz rally computer z gps, uchwyt do garmina 62/64, plyya do montazu tego ustrojstwa i wieza pod exc ale podchodzi i pod inne. A do tego kabelkologia cala i gumki zapasowe chyba do f2r. | 
| 
 Profesjonalny zestaw!  Powiesz czym sie kierowałeś wybierając rally computer? Który model wybrałeś? Mało jest w internecie opisów, relacji z użytkowania. | 
| 
 Kupilem od znajomego caly zestaw. On kupil nowe i dwa razy gdsies tam polatal a potem wrzucil w kat. Nie wiem nic o tym poza tym ze naprawde jest to swietny zestaw i czailem sie na to kawalek czasu. Roadbook to f2r rb750 z elektryka i swiatelkiem w srodku a rally computer to model 2.gps czy cos takiego bo nie pamietam dokladnego oznaczenia. Moge wieczorem porobic Wam foty. | 
| 
 Zawsze fajnie zobaczyć jak wyglada zestaw. Z przyjemnością zobacze fotę, moze bedzie inspiracja jak zamotać swoją nawigacyjna wieże. | 
| 
 Sory dzis nie ogarne bo cora w szpitalu. Teraz przez zime rozbieram swoje lc4 i nede motal cos ala rally. Wieze pod zestaw nawi robie na wzor gratow od 450 rally.  Czache mam od Adagio i ja zmodyfikuje a takze robie swoje oswietlenie na podstawie dwoch soczewek jak dakarowki itp itd ale zestaw musi pojsc na handel i ja pobawie sie w rajdy moze za 2-3 lata | 
| 
 Niech sie cora kuruje - zabawy w rajdy sa drugorzedne. | 
| 
 Bede chcial rezerwowac hotel juz teraz bo ceny juz zaczynaja isc do gory [w ciagu tygodnia z 65 ->85euro w glownym hotelu rajdu]. Ktos chety sie juz teraz zdecydowac - moze jakas znizka grupowa. Przy okazji cena Pb95 w Grecji to 6.40PLN, a ja glupi przyzwyczajony do 2.36PLN.. Grecy maja bardzo bolesna dla portfela metode walki z odkrecaniem manetki.. | 
| 
 No ja to bus budżetowo ;) | 
| 
 1 Załącznik(ów) Film instruktażowy sygnowany przez organizatora.  Coś czuje ze bede po nocy wracał codziennie :) I ściągawka z oznaczeń: Załącznik 67629 | 
| 
 Jeśli ktoś z Was by potrzebował, mam na sprzedaż nowy Tripmaster RNS (taki jak widoczny na filmie w prawym dolnym rogu).  Więcej info na priv. | 
| 
 macie już komplet? bo jestem wstepnie zainteresowany. | 
| 
 1 Załącznik(ów) No to już oficjalnie: Załącznik 69385 | 
| 
 Powodzenia!!:lc8: | 
| 
 Szacun i powodzenia!  Co znacza te M5, Q, SSV? | 
| 
 M5 - 650-1300 bicylinder Q - independent SSV - Buggy | 
| 
 Zazdroszczę i będę trzymać kciuki :) | 
| 
 Powodzenia i wrzucaj foty dzika jak już zmontujesz wieżę itp | 
| 
 Super powodzenia | 
| 
 Dzieki wielkie! Sadze ze zalozymy osobny watek, zeby to wszystko to opisac - Motif tez jedzie. Ja sie nie nastawiam na wielkie sciganie, bo na moto wsiade pare dni przed samym rajdem, a ostatni raz jezdzilem 2 dni w swieta i wczesniej na UI. Dlatego tez moja relacja moze okazac sie bardziej "ADV"/"udalo sie przezyc", a Motfiego rally (M4). Zobaczymy jak to sie ulozy. | 
| 
 Tak, czy inaczej, powodzenia i zdawaj relacje smialo. | 
| 
 Dzisiaj rozpoczęło się ściganie i są już wyniki :) Chris Birch na ktm 1090 piąty w całej stawce moto :D  http://hellasrally.org/results-2017mq/ | 
| 
 Jakiś gość na RD03 ciśnie! | 
| 
 Cytat: 
 1090 to przecie KLOC przy 450tkach.. | 
| 
 Michał Latoch 20-EXC 450 Artur Ross 99-KTM 990 Tadeusz Witczak 122-KTM 990 Robert Urban 147-XT 660. | 
| 
 | 
| 
 No i jak wrażenia Tedix? :) Niektóre filmy robiły mega wrażenie, jak np.: Inne pokazywały trochę "inny", mniej "intensywny", obraz imprezy ;] | 
| 
 Nie złożyłem filmików ale jak tylko znajdę chwile spisze wszystko co i jak. Zdradzę ze już sie rozglądam za kolejnym rajdem:) | 
| 
 Gratsy :) | 
| 
 Tedix wypłynął ponownie temat tego rajdu, skrobnij plis w wolnej chwili o wrażeniach i kosztach imprezy. | 
| 
 Postaram się - w rym roku tez planuje wystartować :) | 
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:24. |