![]() |
Multitool
Cześć,
zna ktoś jaką porządną alternatywe dla tego modelu Leatherman Surge który niestety jest kurewsko drogi. Ps. Jeżeli temat gdzieś był to prośba o przeniesienie - mi nie wyskoczył. Pozdrawiam, Przemo |
Dostalem pod choinke podrobke Leathermana. Firma nazywa sie Bibury. Bardzo dobre wykonanie i cholernie ostry noz ;) Mialem po nim kilka szwow na rece... Ostatnio koledze, co odchodzil na rente tez z tej firmy kupilismy. Zobacz sobie oferte i zamow przez neta. Jak Ci nie podejdzie, to zwrot i tyle.
https://www.amazon.de/stores/BIBURY/..._brandLogo_sto |
Cytat:
|
Warto dotknąć na żywo, czy dobrze leży jak pracują poszczególne narzędzia a na możliwej siłę ścisku kończąc.
Próbując ścisnąć jeden z modeli rączka wbijała się w dłoń. W innym była lekko wyoblona i można było o wiele mocniej ściskać. Niby drobiazg ale dla mnie ważny Wygląd i ilość narzędzi to nie wszystko. |
Mam surge. Ciężki i drogi, ale w pracy nieraz mi dupę uratował.
Nie jest to niezbędne narzędzie. Można za mniejsze pieniądze skompletować zestaw edc, który będzie bardziej wszechstronny. Zerknij jeszcze na SOG PowerAccess Deluxe lub SOG PowerLitre. Zerknij też tutaj: https://forum.knives.pl/index.php?topic=219267.0 |
to może Gerber Truss, mam używam i jestem zadowolony. Dodatkowo od skosnookich kupiłem przejściówkę na bity.
|
Miałem Lethermanna zostawiłem na campingu w Mauretanii ale teraz poszedłem w Victorinoxa i wydaje mi sie się, że jest wygodniejszy i mocnieszy. Cena niestety podobna.
|
Też kiedyś dostałem w prezencie i kiedy spróbowałem za pomocą tych kombinerek odkręcić nakrętkę to ściskając te kombinerki się rozpadły. Teraz mam ale używam rozsądniej
|
Jak zależy Ci na Leathermanie, a nie chcesz przepłacać, to można kupić używkę nawet zajechaną za +/- 300-350. Sprzęt ma 25 lat gwarancji, wysyłasz, wymieniasz. Mam kilka tooli od leathermana i już nie raz je wymieniałem bo złamało się ostrze czy inny element. Nie zdarzyło mi się żeby przysłali używanego toola. Gwarancja działa bez paragonu. Ostatnio były jakieś zmiany w tym gdzie się wysyła toola, ale nie jestem na bieżąco. Ktoś na forum w swoim czasie handlował leathermanami używanymi.
|
Daicamping DL30. Chinol ale poprawny. Zweryfikowane.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:23. |