![]() |
https://allegro.pl/oferta/handbary-a...cz-17678986422
Czy te handbary pasują do wersji Rally 2025? Głównie chodzi mi o kolizję z szybą. |
Zety też są solidne a przy tym tańsze i z pewnością kolizji nie ma bo je mam
|
ciekaw jestem czy zrobili w końcu twardszy tył chociaż w Rally - bardzo nie sądzę.
handbary zakładałem acerbisa z listkami i była to rzeźba w panierce z wielu przekleństw. |
1 Załącznik(ów)
Mam wrażenie, że jest nieco twardszy tył, jak siadałem rok temu na Rally 2024 w salonie to pomimo moich 85kg tył bardzo mocno się składał, w mojej aktualnej Rally 2025 wydaje mi się że mniej, przy czym widać że przy dociążaniu moją masą bardziej siada tył niż przód, tak było do wczoraj, bo założyłem właśnie cały komplet od Gardy i teraz jak jej przybyło parę kilo z przodu to siada jakby równomiernie przód i tył.
|
To ile siada tył czy przód w pewnym zakresie załatwisz zmieniając napięcie wstępne sprężyn. Rzecz to prosta i podstawowa, byle zachować właściwą geometrię.
Druga sprawa to to jak szybko siada i wstaje tył / przód jak mocno naciśniesz tam gdzie zwykle siedzisz. Widoczne różnice w tym siadaniu/wstawaniu nie wróżą stabilnej jazdy. Tu może być potrzeba zmiany setingu amora/widelca, no chyba, że ma regulacje których zakres to obejmie. |
Nie przyglądałem się do tej pory ale widzę że poprawili ten dół w crf300rally. Ta osłona/misa na dole to oryginał?
Zdecydowanie lepiej to wygląda i na pewno mocniejsze!! Nie jestem żadnym kwikprokfo miszczem ale poza sagiem w miarę w rejonach 30% dbam o to aby przy dociśnięciu mocnym/nagłym dołem pleców moto siadało równo - z reguły szybciej kuca tył i to jest problem. |
2 Załącznik(ów)
|
Bardzo fajne. Ale na plus zmieniło tez chyba dzielenie owiewek - kiedys to był jeden jebutny plastik. I nie było sensownych alternatyw w EU.
Ile taka osłona ?? |
GARDA Osłona silnika Honda CRF 300 Rally – GARDA Equipment Polska https://share.google/e5aHBnskj9KhvcIQ2
1090zł minus 10%black week Waga tylko 2,2kg |
Wydaje mi się że jeszcze w miarę do zgody.
Za khem moich czasów na małej Afryce takiego wyboru nie było. |
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:00. |