Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Przygotowania do wyjazdów (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=69)
-   -   Czarnogóra/Albania A.D. 2025 Moto - 8-10 dni (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=46357)

ramires 22.04.2025 15:16

Patrzyłem w play, gdzie mam telefon (abonament) i Czarnogóra/Albania/Bośnia i Serbia są w 1 strefie - więc już dodatkowe opłaty.
Jeśli dobrze przeczytałem tam jest 8,64/1GB więc chyba nie będę musiał nic kombinować i tak jak Ty lecieć po prostu na swojej karcie.

Widmo80 16.05.2025 15:11

Witam. Razem z kolegą na trenerkach, planujemy w Boże ciało, to jest od 19 gdzieś do 28 czerwca, objechać Czarnogórę albo i więcej. Jeśli termin pasuje to można by połączyć siły. Startujemy z okolic Ząbkowic Dolnośląskie.

ramires 16.05.2025 15:21

Cytat:

Napisał Widmo80 (Post 879111)
Witam. Razem z kolegą na trenerkach, planujemy w Boże ciało, to jest od 14 gdzieś do 22 czerwca, objechać Czarnogórę albo i więcej. Jeśli termin pasuje to można by połączyć siły. Startujemy z okolic Ząbkowic Dolnośląskie.

U mnie wszystko się sypie - w tym roku - z wyjazdem, do tego stopnia, że już zacząłem na przyszły rok to wszystko planować.

Pięknie dziękuję za ofertę wyruszenia, ale teraz nawet nie miałbym czym - afryka czeka aż ją poskładam a mam brak mocy przerobowych i kilku waznych części aby ją ukończyć.

Widmo, mimo wszystko chętnie zobaczę Twoją trasę jak już ją zrobisz.
Z racji tego, że mamy jechać łącznie w 3 osoby to ograniczeniem jest czas - maks 10 dni - dlatego nawet rozważamy dojazd z Brzeszczotem busem/lawetą np. do Serbii aby nie tracić sił/opon/czasu i tam na miejscu mieć więcej czasu nawet na zwiedzanie niż tylko dziennie robić limity kilometrów.

U mnie wysypał się wyjazd w tym roku z 2 powodów: żona/urlop - nie dostanę 2 x po 2 tygodnie miesiąc w miesiąc - moja miss Excel ma opcję tylko w sierpniu urlopu w tym roku w pracy (nowa praca, stąd ten cyrk) a ja chciałem jechać we wrześniu - więc u mnie też kiepsko - sezon w pełni na serwisie.

Widmo80 16.05.2025 15:50

Bywa i tak.
Jedziemy w dwójkę, póki co planujemy. Ale fajnie jakby się przyłączyła jedna , dwie osoby jeszcze. Jak coś to PW można napisać i chyba założę osobny temat.

ramires 16.05.2025 15:59

Cytat:

Napisał Widmo80 (Post 879120)
Bywa i tak.
Jedziemy w dwójkę, póki co planujemy. Ale fajnie jakby się przyłączyła jedna , dwie osoby jeszcze. Jak coś to PW można napisać i chyba założę osobny temat.

Ten temat jak i każdy o tym rejonie będzie i tak wymieszany ;)
Więc śmiało, niech będzie zbiorczy

Para 16.05.2025 16:24

Cytat:

Napisał Widmo80 (Post 879111)
Witam. Razem z kolegą na trenerkach, planujemy w Boże ciało, to jest od 14 gdzieś do 22 czerwca, objechać Czarnogórę albo i więcej. Jeśli termin pasuje to można by połączyć siły. Startujemy z okolic Ząbkowic Dolnośląskie.

Dajcie znać jaka trasę jechaliście i co warto zaliczyć. Udanej wyprawy!

Melon 16.05.2025 21:23

Cytat:

Napisał Widmo80 (Post 879120)
Bywa i tak.

Z autopsji nie jeżdżę z nikim nie znanym a w dwójkę znaczy z kobietą tym bardziej. Bawcie się dobrze :)

Brzeszczot 16.05.2025 21:57

Cytat:

Napisał Melon (Post 879141)
Z autopsji nie jeżdżę z nikim nie znanym a w dwójkę znaczy z kobietą tym bardziej. Bawcie się dobrze :)

Coś ci się narracja sypie 🤔😁😁😁 ze mną pojechałeś i nikt cię nie zgwałcił i nie ma to nic wspólnego z twoją urodą 😉

Wysłane z mojego 23117RA68G przy użyciu Tapatalka

Melon 16.05.2025 22:18

Tu nie mowa o wyjazdach biznesowych, jak byś się pytał to królowa la...t dostała nowe chińskie laczki bo te michały to śmiecie plastikowe się zrobiły po 20kkm a jak pamiętasz były nowe :D A w temacie to o motur chodziło :lol8:

zimiok 17.05.2025 19:28

Byłem w długi weekend majowy i pewnie już ktoś o tym wcześniej pisał, ale to co mogę polecić to:
1) droga Sarajewo - Hum. Po nudnej dojazdówce jest jak łyk świeżego powietrza, no i Sarajewo samo w sobie mistrz (jak ktoś ma więcej czasu, to przed samą granicą duże centrum rafitngu z fajnymi miejscami na nocleg),
2) droga Nedajno - Żabljak. Zero ruchu, piękne widoki i winkli w opór.
3) droga P16 wzdłuż jeziora Szkoderskiego

W Bośni pełno policji, zwłaszcza w miastach w strefach 30km/h. Nas policzyli po 400 euro i utrata prawa jazdy na m-ce. Na szczęście udało się wynegocjować niższy wymiar kary.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:29.