Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   NAT - Warsztat (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=171)
-   -   Regulacja zaworów (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=32835)

mdxmd 21.11.2023 10:25

Cytat:

Napisał Substi (Post 836884)
A pytanie za 100 punktów, kto po pierwszych 24 tys. Km i kontroli wstawił z powrotem tą samą uszczelkę pod kopułą zaworową (oczywiście uszczelniając miejsca slikonem zgodnie z serwisówką) i czy coś się działo? Bo zastanawiam się czy zamawiać, a tania nie jest. W poprzednich motocyklach do 2007 roku, nic się nie działo jak zostawiałem starą uszczelkę, to może i tu się nie wygłupiać.

żadnej z uszczelek jeszcze nie wymieniałem przebieg znajdziesz w postach powyżej, nawet tej wokół otworu świec które honda chce aby zawsze wymieniać na nową.. nic nie wskazuje na to aby traciły właściwości przynajmniej tak jest w roczniku CRF 2016

zbychuto 27.11.2023 16:12

Cytat:

Napisał muszel72 (Post 836847)
Macie wiedzę kto to zrobi w 3-City nie za miliony? Moto wstępnie rozbiorę z plastików.

Jest na forum trochę osób z Trójmiasta ale może sami ogarniają, w co wątpię, albo za miliony monet. Swego czasu też szukałem namiaru i w końcu zrobiłem za miliony w pakiecie z zawieszeniem, płynami itp. Mechaniora nie polecę bo nie dość, że drogo to i terminowo była gruba lipa. Po fakcie, ktoś na jakimś forum dobrze pisał o Wiśnia Motors ale tematu już nie zgłębiałem.
Jak będziesz robił to napisz gdzie i za ile bo to cenna wiedza

Substi 29.11.2023 12:14

Cytat:

Napisał mdxmd (Post 836900)
żadnej z uszczelek jeszcze nie wymieniałem przebieg znajdziesz w postach powyżej, nawet tej wokół otworu świec które honda chce aby zawsze wymieniać na nową.. nic nie wskazuje na to aby traciły właściwości przynajmniej tak jest w roczniku CRF 2016

Dzięki za informację, jak w marcu rozbiorę moto, to napiszę co odkryłem i jakie były luzy zaworowe po 31 tys. km.

muszel72 02.02.2024 14:56

Po przejechaniu 52 kkm zawory w środkowym zakresie tolerancji. Obyło się bez wymiany podkładek. Tylne fajki również zostały ORI więc zamienniki zostały do następnego razu.

Melon 02.02.2024 15:10

I to jest dobra wiadomość, ja w CT się ociągam z tym pasztetem.

Danny 02.02.2024 16:30

Cytat:

Napisał muszel72 (Post 844633)
Po przejechaniu 52 kkm zawory w środkowym zakresie tolerancji. Obyło się bez wymiany podkładek. Tylne fajki również zostały ORI więc zamienniki zostały do następnego razu.

Gdzie robiłeś i za ile?

Miałem to dłubać tej zimy ze znajomym znajomego :) ale jakoś się temat rozmył a jutrzejszy start sezonu mi tylko o tym przypomina.

Artur650 24.07.2025 22:56

Witam jestem świeżym posiadaczem crf 1100 z przebiegiem 28000 kupilem motocykl z pierwszej ręki zakupiony w salonie właściciel serwisował wszystko z orginalu oleje co 6tys nie zdecydowl się na pełny serwis na 24 tys stwierdził ze nie ma sensu zaglądać do zaworów poza tym wszystko resztę wymienone według zalecen producenta Widzę ze zdania są podzielone i faktycznie jak doradzacie czy otwierać ten silnik czy dojechać do serwisu np na 36 tys

szynszyll 31.07.2025 08:35

zagladnij do zaworow i poza czestsza niz to zaleca producent wymiana oleju trzymaj sie zalecen producenta

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:25.