![]() |
3 Załącznik(ów)
Zdjęcia - taki mam zrobiony, pancerny.
|
Mallory masz gume trzymającą w tym kluczu założoną? Pamiętam ze kiedyś jak odkręcałem tę przednią świece kluczem a la oryginał jak mi upadła w okolice gniazda to ręce do krwi pociąłem żeby świecę wydobyć.:vis:
|
1 Załącznik(ów)
Chyba używałem takich kluczy. Ktoś wie, czy ten na fotce od dołu to oryginał?
|
2 Załącznik(ów)
Bardzo podobny.
Tu masz jak wygląda ori. Załącznik 131542 Załącznik 131543 Jak wrócę z urlopu dopytam, za ile mogę w hurcie z hondy to ogarnąć |
Cytat:
Mam też dwa oryginały dokładnie takie jak Ramires pokazuje - jeden tak drugi trochę inny, ale używam tego dorobionego. |
Zakupiłem taki klucz na AliExpress i pasuje idealnie do odkręcania tej świecy przy chłodnicy. Nie trzeba nic poluzowywać dookoła, a wchodzi największa grzechotka z zestawu. Niby ta druga strona to 16stka, ale właśnie i tak grzechotka ją łapie i odkręca świece.
Z monetami kosztował mnie aż 8,6zł âşď¸ wrzucam jako fajną i tanią alternatywę! https://a.aliexpress.com/_Ev1gZvG |
[QUOTEPamiętam ze kiedyś jak odkręcałem tę przednią świece kluczem a la oryginał jak mi upadła w okolice gniazda to ręce do krwi pociąłem żeby świecę wydobyć.:vis:[/QUOTE]
Wystarczyło użyć magnes. Najlepszy jest na przegubie - taki, jak ori. |
ja jestem durny i zawsze odkrecam lewa chlodnice. mniej z tym roboty niz ze skamienialym kablem fajki, dostepem itp. pamietajmy, ze potem trzeba wkrecic nowa swiece. odkrecam chlodnice, uchylam i z czola to zalatwiam. rece mam cale + nie niszcze lamelek na chlodnicy bo te zawsze cos oberwa przy tej operacji.
dodatkowo zycze powodzenia z tymi blaszanymi kluczami jak ktos dop... swiece 25 lat temu - nie jeden sie rozgial przy odkrecamiu. a tak idzie lity na przedluzce. p.s. ostatnio mialem na podnosniku xrv z lekko uszkodzonymi pierwszymi zwojami gniazda swiecy - sie nameczylem, zeby tego bardziej nie popsuc wiec radze: powoli, z glowa i nie byle czym. |
1 Załącznik(ów)
ja sie nie znam i bym tego nie kupił bo mam kiepskie doswiadczenia z ta 'marką' ale Mielon mówił, że dają rade. niedawno się pojawiło więc wrzucam, może ktoś się skusi:
https://tinyurl.com/w4e75752 przy podstawowym grzebaniu z głową nie powinno chyba klęknąć. 350pln. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:54. |