![]()  | 

Cytat: 

| 

No, tak jak mówisz- byłem nieścisły :) 
	 | 

Cytat: 

4 dni zajmuje dojazd na kołach z Kerch do Poti przez Rosję ale z moich ubiegłorocznych doświadczeń w przeciwnym kierunku, nie ma żadnych utrudnień, trzeba mieć tylko wize. Szczerze polecam to rozwiązanie bo wjeżdża się do Gruzji właśnie drogą wojenną, czuli zalicza się przy okazji i tak jeden ze standardowych celów w Gruzji.  | 

a mozna na turystycznej wjechać i wyjechać dwa razy?  
	rozważam trasę w obie strony przez Rosje  | 

jak zlozysz wniosek o taka wize to mozesz. 
	obczaj na, na przyklad, wizy.pl. na stronie ambasady rosyjskiej tez jest wszystko przystepnie napisane.  | 

Dziękuje Panowie za rozwianie moich wątpliwości i podpowiedzi. 
	 | 

Witam, 
	Panowie a na wizie tranzytowej nie da się przeskoczyć Rosji?  | 

kiedy wybierałem się do Mongolii wizy załatwiała mi firma Wadi. www.wadi.pl  
	załatwili mi wszystko w bardzo dobrych cenach i na sprawie się znają. Teraz też zamierzam z nich korzystać, bo granice załatwialem bezproblemowo. pozdrawiam doktorek  | 

Witam, 
	Też mi się wydawało, że na wizie tranzytowej da się przejechać w związku z tym nie trzeba załatwiać pobytowej i odchodzą koszta związane z pośrednictwem i voucher.  | 

A ja mam jeszcze taką wątpliwość/pytanie: czy mając wizę tranzytową muszę kierować się jakoś w miarę bezpośrednio do wyjazdu, czy w ramach tych 10ciu dni mogę się pokręcić po okolicy? 
	Na przykład: mając wizę tranzytową na wjazd z Krymu (Kercz-Kaukaz) i wyjazd do Gruzji (Kazbegi–Wierchnij Lars) zostanę zatrzymany przez patrol np. w Groznym. Aresztują? Rozstrzelają? Czy jeżeli mieszczę się w czasie, to po rutynowej kontroli jest git i machają mi chusteczką na pożegnanie?  | 
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:39. |