![]() |
Mam pompę orginalną z płytką od R2D2 jakieś 15 lat i nic się nie dzieje złego, to są dobre pompy, tylko styki szwankują. Wstawienie nowych styków nic nie da bo i tak się wypalą po czasie.
|
Mechanicznie na pewno. Jedynie zmniejszyć prąd na stykach.
|
Pompa z płytką R2d2 przejechała w mnie 170tys. Na stykach nie widać zużycia. Polecam.
|
Cytat:
A z dodatkami jak ATomek pisze są wieczne. Niespotykanym raczej jest to żeby mechanicznie padały. No chyba że obecne E10 zacznie je rozpuszczać. |
ja znam przypadki przepalenia cewki roboczej a ostatnio rozszczelnienia, zalania stycznika sterujacego, zaplonu paliwa i... pozaru motocykla. znam jeden taki przypadek. gdzies nawet na WhatsUp mam fotki bob to kolega kolegi. RD07A. ale po latach pracy z ta pompa ( jest w bardzo wielu markach/modelach) oceniam ja bardzo dobrze i szukalbym lub kupil oryginal + zweryfikowal styki sterujace.
ps. znajde foty to wrzuce ale chyba na sieci byl przypadek tego pozaru opisywany |
Czyli przypadki mogą się zdarzyć ale się o nich nie słyszy za bardzo więc pozostają sporadycznymi przypadkami ale nie wiadomo kto ją wyprodukował.
Z Mistsubishi to nie podejrzewam by takie coś się stało. |
pewno - Mitsubishi sie nie psuja. goscie na serwisach w szachy graja :Thumbs_Up:
|
W pewnym momencie padla mi orginalna pompa paliwa i wysypuje sie regulator. Wymieniam regulator na nowy , a pompa paliwa FACET. Padaja 3 FACET-y, jak sie okazuje nowy regulator podaje za duzy prad ladowania i "pali" FACET-y, zakladam orginal z nowymi stykami i dalej jezdzi.Regulatora nie zmieniam juz.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 18:22. |