Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   NAT - Warsztat (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=171)
-   -   Africa Twin CRF 1100 Android Auto (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=39073)

radiolog 16.07.2022 09:58

Można też bez kabla…..

https://youtu.be/u3eSnsH6xZ4

WojtasA 23.05.2025 15:48

Nowa urządzenie żeby pozbyć się kabelka, poniżej 200zł. Z tego co widać w autach też powinno działać

Majster 23.05.2025 16:40

Cytat:

Napisał WojtasA (Post 879749)
Nowa urządzenie żeby pozbyć kabelka, poniżej 200zł. Z tego co widać w autach też powinno działać

Bardzo fajne i powinno zmieścić się pod oryginalną gumką. 44 $ wychodzi z linku pod filmem.

matjas 24.05.2025 20:11

Dobrze że jest rozwiązanie ale fakt że Honda tego nie ogarnęła w motocyklu za tyle siana jest po prostu beznadziejny.
Żeby nie było - BMW nie ma nawet tego. Nawet w najdroższym r1250rt. Kpina w biały dzień.

ruphyo 24.05.2025 23:18

Cytat:

Napisał Majster (Post 879752)
Bardzo fajne i powinno zmieścić się pod oryginalną gumką. 44 $ wychodzi z linku pod filmem.

Zamówiłem. W środę dam znać jak działa i czy mieści się w gnieździe pod kapturkiem gumowym.
Na Amazon.pl za 187 zł.

Dzięki za cynk! :Thumbs_Up:

WojtasA 25.05.2025 09:33

Cytat:

Napisał matjas (Post 879843)
Dobrze że jest rozwiązanie ale fakt że Honda tego nie ogarnęła w motocyklu za tyle siana jest po prostu beznadziejny.
Żeby nie było - BMW nie ma nawet tego. Nawet w najdroższym r1250rt. Kpina w biały dzień.

Promują na siłę tego nawigatora. Prędzej czy późnię polegną. Już Chigee zrobiło system działający z GSami i z kółkiem. Niestety do RTka trzeba montować dodatkowo ekran do już wielkiego tft. Dla mnie to już za duża "choinka".

Cytat:

Napisał ruphyo (Post 879868)
Zamówiłem. W środę dam znać jak działa i czy mieści się w gnieździe pod kapturkiem gumowym.
Na Amazon.pl za 187 zł.

Dzięki za cynk! :Thumbs_Up:

Super - czekamy.

Leszek7 26.05.2025 08:54

Na ali za 85zł https://pl.aliexpress.com/item/10050...AaAvVwEALw_wcB

Sprzedawca podaje wymiary 32.85x20x6.55mm

matjas 26.05.2025 09:30

Wojtek ja to wszystko wiem - tylko przypominam że mówimy o najbardziejtechnologiczniezaawansowanym khem khem itd za 130tys cebuli.
W dooopie mam ich Navigatora.
Wyobraź sobie że w aucie masz screen 10 cali i musisz dokupić drugi ekran żebyś wiedział dokąd zmierzasz :) :) :)

Honda ogarnęła to ciut lepiej ale co z tego kiedy na kierownicy jest w sumie 21 przycisków o ile dobrze liczyłem. Nawet podświetlenia nie mają :/ to projektował ktoś bez żadnego pojęcia - najgorzej że przeszło.
Yamaha pięknie zrobiła kokpit i sterowanie w Tracerze nowym. Naprawdę oklaski ale CP też nie ma, jest jakaś zintegrowana aplikacja Garmina. Może i działa ok.

WojtasA 26.05.2025 12:01

Cytat:

Napisał matjas (Post 879985)
Wojtek ja to wszystko wiem - tylko przypominam że mówimy o najbardziejtechnologiczniezaawansowanym khem khem itd za 130tys cebuli.
W dooopie mam ich Navigatora.
Wyobraź sobie że w aucie masz screen 10 cali i musisz dokupić drugi ekran żebyś wiedział dokąd zmierzasz :) :) :)

Honda ogarnęła to ciut lepiej ale co z tego kiedy na kierownicy jest w sumie 21 przycisków o ile dobrze liczyłem. Nawet podświetlenia nie mają :/ to projektował ktoś bez żadnego pojęcia - najgorzej że przeszło.
.

Zgadzam się z tym!!!
I wiesz co jest najlepsze / najgorsze: po pierwsze, że jakby w konfiguratorze BMW za android auto / car play trzeba by płacić dalsze tysiące cebulionów to by ludzie dopłacali a po drugie w autach stało się to standardem, czasem bez dopłat a kurwa w motorkach "kombinacje alpejskie".

Tymczasem wczoraj na systemie bmw w RTku polatane prawie 400 km po trasie z kilkunastoma waypointami, że pomijać główne drogi i praktycznie bez kłopotów, tyle że na osobnym telefonie - da się :D

ruphyo 03.06.2025 17:51

3 Załącznik(ów)
Cytat:

Napisał WojtasA (Post 879894)
Promują na siłę tego nawigatora. Prędzej czy późnię polegną. Już Chigee zrobiło system działający z GSami i z kółkiem. Niestety do RTka trzeba montować dodatkowo ekran do już wielkiego tft. Dla mnie to już za duża "choinka".

Super - czekamy.

Mam mieszane uczucia... Wchodzi na ciasno, więc nie znalazłem jeszcze sposobu, żeby wcisnąć kapturek gumowy, żeby zamknąć komorę. :mur:
Jakby USB było w poziomie to świat byłby dużo piękniejszy.

Działanie sprawdzę w weekend.

Majster 03.06.2025 18:52

Rozbierz może toto z tego plastiku. Działa ok? Też to kupiłem ale jeszcze w kopercie z innymi kopertami od chińczyka, w pudełku z napisem przydasie.

luk2asz 03.06.2025 19:41

Cytat:

Napisał ruphyo (Post 880691)
Mam mieszane uczucia... Wchodzi na ciasno, więc nie znalazłem jeszcze sposobu, żeby wcisnąć kapturek gumowy, żeby zamknąć komorę. :mur:

Jakby USB było w poziomie to świat byłby dużo piękniejszy.

Działanie sprawdzę w weekend.

To jest zwykła wtyczka. Wciskasz jeden zaczep i wchodzi do środka. Ja tak podpiąłem AA dużo większe na kablu dwa lata temu. Gniazdko zamknięte, a urządzenie pod czachą.

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka

stilo 04.06.2025 16:30

Działa wam poprawnie? U mnie jest problem. Afryka nie widzi próby połączenia Android Auto. Chyba że coś źle robię.
Pozdrawiam

Wysłane z mojego Pixel 8a przy użyciu Tapatalka

ruphyo 06.06.2025 17:47

Cytat:

Napisał stilo (Post 880779)
Działa wam poprawnie? U mnie jest problem. Afryka nie widzi próby połączenia Android Auto. Chyba że coś źle robię.
Pozdrawiam

U mnie też nie działa poprawnie.
Telefon łączy się z tym piździelstwem poprawnie, zapala się zielona dioda i widać połączenie bluetooth w telefonie.
Nie inicjuje jednak ekranu CarPlay na wyświetlaczu tak jak np. przy połączeniu kablem.
Być może Honda Goldwing ma soft ambitniejszy niż AT...

luk2asz 06.06.2025 20:49

Czasem jednak to tanie nie działa ok.
U mnie na AAWireless jest git i od dwóch lat nie wiem co to kabelek.

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka

stilo 07.06.2025 11:20

Cytat:

Napisał ruphyo (Post 880955)
U mnie też nie działa poprawnie.

Telefon łączy się z tym piździelstwem poprawnie, zapala się zielona dioda i widać połączenie bluetooth w telefonie.

Nie inicjuje jednak ekranu CarPlay na wyświetlaczu tak jak np. przy połączeniu kablem.

Być może Honda Goldwing ma soft ambitniejszy niż AT...

Mam pewien pomysł co może być przyczyną. Jak znajdę chwilę na test zdam relacje.
Pozdrawiam

Rafał Rs7 12.06.2025 11:07

I co ogarnąłeś to połączenie.

stilo 12.06.2025 11:51

Cytat:

Napisał Rafał Rs7 (Post 881358)
I co ogarnąłeś to połączenie.

Jeszcze nie. Może w weekend się pobawię.

stilo 14.06.2025 08:55

Poddaje się. Nie udało się.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 18:09.