![]() |
Cytat:
Jakość jego regeneracji to jakiś żart. Poszukam starych zdjęć to się za głowę złapiesz. |
Taaaak.
To firma co zasłynęła z wałków rozrządu do maluchów… to były wałki do sportu które wytrzymywały chwile tak jak sam silnik wtedy. Na jakiejś grupie motocyklowej, w tym roku ktoś pokazywał zdjęcia wałka do jakiegoś starego moto 6 cylindrowego po usłudze tegoż zakładu. Szrot. Miało się zakończyć w sądzie… tak że tego. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Polska ojczyzna podwojnego R: regeneracji i racjonalizacji :D
ja tez mam z Mistrzem Świątkiem bardzo zle doswiadczenia. to bylo lata temu. podobno maja nowe procesy, technologie itd. itp. ja jednak sie ani nie skusze, ani nie polece |
Kiedyś widziałem film o azotowaniu wałów i wałków rozrządu. W hondzie. Myślę że światły Swiatek jeszcze potrzebuje chwili. Film był o przełomie lat 80/90.
|
|
miałem kiedyś /wciąż mam/ dziwnie uszkodzone wałki rozrządu od r1100gs /złuszczenie warstwy nawęglonej-utwardzoej, jakby siatka spękań/ i myślałem, żeby do nich wysłać ale w końcu odpuściłem wzw z powyższym i innymi sygnałami, że szkoda zachodu i kasy.
kupiłem w niemcowie używki w bdb stanie |
wiecie, co odnoszę wrażenie, że wałkami które pracują z dźwigienkami a nie szklankami to zazwyczaj problem jest w smarowaniu a nie jakości powłoki. Jak nie ma wymuszonego smarowania miejsca styku to szału nie będzie z trwałością ponieważ nie ma co odbierać ciepła. Jeżeli silnik dostaje mocno w palnik to dochodzi do przegrzewania się dźwigienki i "demolowania" utwardzonej powierzchni.
|
5 Załącznik(ów)
odbiegamy od tematu a wokol dzieja sie rzeczy wazne! technologia na najwyzszym poziomie przestaje sie klientom podobac :eek:
podnozki oczywiscie tanie+niedostepne |
kiedyś jak była składnica harcerska to można było kupić modelinę i ulepić :D :D :D
|
1 Załącznik(ów)
a z tej modeliny taki wałek i nakretke mozna by zrobic?
|
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:39. |