Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Inne - dyskusja ogólna (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=248)
-   -   Chińskie motocykle czy rzeczywiście nas stać na ich zakup (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=47915)

szynszyll 15.07.2026 14:14

mozesz mi napisac co musialoby sie wydarzyc, zeby urwal sie lancuszek napedzajacy pompe np. w afryce czy vfr albo zeby scielo klin np. w dr600 czy bandicie 1200? z zebatka z tworzywa napedzajaca pompe oleju w japonskim silniku sie nie spotkalem

mdxmd 15.07.2026 14:23

Cytat:

Napisał szynszyll (Post 912428)
mozesz mi napisac co musialoby sie wydarzyc, zeby urwal sie lancuszek napedzajacy pompe np. w afryce czy vfr albo zeby scielo klin np. w dr600 czy bandicie 1200? z zebatka z tworzywa napedzajaca pompe oleju w japonskim silniku sie nie spotkalem

musiałby zablokować się zawór ciśnieniowy i przy odpaleniu zimnego silnika nadwyżka oleju będzie destrukcyjna. także przy wysokich obrotach ciśnienie musi być kontrolowane, ale nie słyszałem aby taki problem z zaworem wystąpił.

szynszyll 17.07.2026 07:55

3 Załącznik(ów)
bierzcie i jedzcie z tego wszyscy. polowy rzeczy nie ma w katalogu tak banalnych jak np. zebatka zdawcza. statek juz plynie...

mdxmd 17.07.2026 09:30

Cytat:

Napisał szynszyll (Post 912501)
bierzcie i jedzcie z tego wszyscy. polowy rzeczy nie ma w katalogu tak banalnych jak np. zebatka zdawcza. statek juz plynie...

najważniejsze, że pompa jest tania :) ale na Alledrogo jest dostępna w wyprzedaży za 1100zł

https://pl.aliexpress.com/item/10050...hoCnyoQAvD_BwE

Wydaje się, że jedynie CFMOTO względnie ogarnia temat

szynszyll 17.07.2026 09:42

1. juz po zdjeciach widac, ze to inna pompa
2. chlop kupil nowe i ma gwarancje
3. nigdy nie wiesz co dostaniesz z chinczykowa - czlowiek ktory obiecal mi naprawic przepustnice do silver wing 125 dostal ostatnio 10 sztuk uszkodzonych silnikow krokowych. 1200pln w plecy bo majfriend nie odpowiada na maile. teraz czeka od miesiaca na kolejne.
4. podobno CF ogarnia jako tako ale oni sa juz ~20 lat w europie. z moich obserwacji wynika, ze najgorsza sytuacja jest z Voge. opowiesci, ze to cyt. 'ekskluzywna submarka Loncin co produkuje dla BMW' mozna sobie w buty wsadzic. nie ma kawalkow absolutnie podstawowych.

teddy-boy 17.07.2026 10:38

Chciałem tylko zauważyć że jak musiałem kupić czujnik światła stop do KTM to nie był dostępny nigdzie, a te wszystkie sklepy z częściami zmieniały mi datę dostawy na coraz odleglejszą. W końcu kupiłem używany bo nie miałem wyjścia a mało bezpiecznie było jeździć bez światła stop.
Więc europejskie marki też w chuja lecą.

szynszyll 17.07.2026 10:42

z europy tylko BMW ogarnia. reszta to mniejszy albo wiekszy cyrk. po wyjsciu UK z UE jest lipa z Triumphem bo kawalki ida na cło i sprawa sie przeciaga + wiekszosc jest juz robiona w Tajlandi albo Indiach

p.s. facet siostry czekal na naprawe gwarancyjna nowego HD osiem miesiecy. silnik sie rozlecial pierwszego dnia przy ~500km nalotu

herni 17.07.2026 11:00

Cytat:

Napisał szynszyll (Post 912515)
z europy tylko BMW ogarnia. reszta to mniejszy albo wiekszy cyrk. po wyjsciu UK z UE jest lipa z Triumphem bo kawalki ida na cło i sprawa sie przeciaga + wiekszosc jest juz robiona w Tajlandi albo Indiach

p.s. facet siostry czekal na naprawe gwarancyjna nowego HD osiem miesiecy. silnik sie rozlecial pierwszego dnia przy ~500km nalotu

To dziwne ,że BMW ma w ofercie modele chińskie ze znaczkiem BMW i ogarnia części i serwis :haha2:

rrolek 17.07.2026 11:05

CCC :haha2:

Edit: Gdzieś kiedyś widziałem taką wywieszkę, że zamówienie może być zrobione, szybko, dobrze i tanio z tym w realizacji są możliwe jednorazowo tylko dwie z trzech wymienionych opcji.

szynszyll 17.07.2026 11:08

Cytat:

Napisał herni (Post 912516)
To dziwne ,że BMW ma w ofercie modele chińskie ze znaczkiem BMW i ogarnia części i serwis :haha2:

bo znaczek kosztuje x2 wiec mozna pokryc koszty zachowywania sie w sposob cywilizowany a nie jak buszmen. dziwne to jest, ze ludzie tego nie potrafia zrozumiec. janusz sie cieszy gdy ma tanio a helmut gdy go traktuja serio.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:31.