![]() |
Loncin wymyslil spedzenie rolnikow do hali i prace przy tasmie. tyle jego wkladu. nie ma chinskiego silnika - tak jak nie ma chinskiego samolotu, helikoptera, procesora. bida zapedzona do roboty w systemie 12h 6d. opowowiesci o sztucznych ogniach ROTFL. chinczyk ma robic cudze a nie myslec. za daleko ma do glowy. przeciez te miliony ludzi nawet nie wiedza co i po co robia. chlop w polskiej fabryce Toyoty wie dlaczego 18 a nie 20? jaaasne :) wieczorami w domu pracuje nad nowa technologia.
|
Aż muszę popatrzeć co mam napisane na swoim, z tego co pamiętam i zawsze miałem z tyłu głowy to silniki do g650xch rotax produkował w Austrii, produkcję tych nowszych z f650 przenieśli do longcin w chinach.
Jeżeli chodzi o ciężko chodzące sprzęgło to jest na to myk opisany w internecie, kupuje się kilka pierdółek i modyfikuje dekiel. Z innej beczki moja honda wave jest robiona przez honda china, jest to najmniej awaryjny sprzęt jaki kiedykolwiek miałem, a lekko u mnie nie ma. |
Panie a skąd się pozyskuje taka Wave? Mówimy o tej co biegi latają w kółko?
|
Cytat:
|
Podziękował.
|
są teraz 2 sztuki na mobile
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=437466307&isSearchRequest=true&ms= 11000%3B%3B%3Bwave+110i&ref=srp&refId=0fe2861f-d85d-ce3f-7c97-4d815a5d0c94&s=Motorbike&searchId=0fe2861f-d85d-ce3f-7c97-4d815a5d0c94&vc=Motorbike" |
Cytat:
Przymierzam się do niego od dawna i zawsze ostatecznie decyduję się na inne moto. W DE trafiają się fajne egzemplarze z dobrym wyposażeniem ale często mają spory przebieg. Czy np silnik jest zamienny ze zwykłym bmw gs czy innym 650 z tego okresu? Pytam bo wydaje mi się, że zdecydowanie łatwiej kupić silnik niż np duże zbiorniki. |
Cytat:
tylko przebieg praktycznie nie rośnie, bo nie ma czasu na tę wyprawę jechać... także nie pomogę z pytaniem o silnik, jeszcze ta wiedza nie jest mi potrzebna |
Cytat:
Silnik to chyba tam nie jest źródłem potencjalnych problemów. |
Cytat:
No co mam Ci nicponiu - zaczepniku odpisać ? Aktualnie faktycznie są z takimi nalotami jak piszesz ale trafiają się za sporo mniejsza kasę takie z przebiegami około 80 tys + i to dla singla uważam, że jest już nalotem, który może przynieść jakieś niespodzianki zwłaszcza planując tym moto dalsze wyjazdy. Ok. Nie zaśmiecam już wątku Voge. |
Hehe, nic nic. Przejedź się może czar pryśnie. ;)
|
Jak bym już miał kupować GS900 to zdecydowanie wolałbym kupić bliźniaczego i sporo tańszego Vogue 900. Za kilka lat i tak wszyscy skończymy na chińskich motocyklach.
|
Nie wszyscy za dużo tu megalomanów Starej Królowej gdzie na sam widok mokro w gaciach mają :D Zresztą ja też nie widzę nowej V4 Hondy więc moja królowa też ma dożywocie u mnie :)
|
Cytat:
Wiem, bo w branży robię, choć nie w PW. Obsługiwacz maszyny (bo coraz mniej operatorów) rzeczywiście z nudów Netflixa może oglądać, ale to dlatego, że kadra inżynierska tak mu proces i obróbkę przygotowała, że nie ma co robić. Dawniej operator musiał potrafić ustawić maszynę, czasami nawet pisał program na obróbkę a sterowniki były o wiele mniej zaawansowane niż teraz. Teraz sterownik maszyny czy to Siemens czy Fanuc czy Heindeinhain ma już cykle producenta umożliwiające obróbkę jak operator kumaty. 5-cio osiową obróbkę to już programiści robią w CAM-ach. Jak to jest podzielone w PW - nie będę pisał :-) Operator dostaje teraz wszystko na tacy - narzędzia, program, ustawianie sondami że nawet nie musi wiedzieć gdzie jest baza, dodatkowo pomiary w trakcie obróbki z korygowaniem narzędzia by zapewnić prawidłowe wymiary. A to przygotowanie dla operatora/maszyny to nie z zagranicy ale nasi ludzie robią. Dość powiedzieć, że było parę wyjazdów mających na celu pomóc w technologii i obróbce za wielką wodą... |
Dlugi_TA, nie rozgrzebujmy wątku w tą stronę.
|
wszystko nie na temat
|
Przecież na temat zostało już wszystko powiedziane - zajebiste, tanie, dlaczego wszyscy tego nie mają :)
|
Dla niektórych jest to nie do uwierzenia i nie do pojęcia i nie mogą z tym żyć ,że Chińczycy potrafią zrobić coś dobrego za dużo mniejsze pieniądze. Producenci ze względu na swoja pazerność sami są sobie winni!
|
Ciekawe kiedy się okaże że te dużo niższe pieniądze to było demo i ceny się zrównają.
|
Cytat:
Powoli ale maniaków znaczka na masce jest coraz mniej. |
Tabelka z filmu : porównaniem podobnych motocykli
https://photos.app.goo.gl/ggPpHTxuGhLqMYUSA https://youtu.be/ohmTd7Uyl0Y?si=U10Yuj32Ftzy0ITp id 6:48 mowa o silniku, niby fajny ładnie pracuje ale szarpie przy zamykaniu i otwieraniu przepustnicy. Oznacza to, że przy delikatnym operowaniu gazem gdy jest on na granicy otwarcia i zamknięcie - a więc jazda w korku, terenie gdy nie chcemy dawać w palik. Chciałbym to sam sprawdzić o ile dobrze gościa rozumiem do moto będzie wq..wiający. Motocykl punktuje tenere, nawet parametry mocy i momentu są idealnie przy tych samych obrotach, ma więcej pary, miejsce dla pasażera, większy zbiornik paliwa przy nim F900Gs to jakiś żart.... no cóż może to szarpanie idzie poprawić nową mapą, wym.. euro 5+ i powinno być spoko. Tak sobie kombinuję NAT jest fajna ale szkoda życia trzeba jeszcze czymś pojeździć i tak pobiła wszelkie moje motocykle bo to już 7 rok.. ale zrobiła się za ciężka a w razie wywrotki mam zakaz nawet pomyśleć o podnoszeniu więc tak sobie kombinuję a chińczyki kuszą i to już nie tylko ceną. Waga motocykla tutaj podają 227kg a innych testach, że gotowy do jazdy 213kg |
Cytat:
|
A ja powtórzę jak katarynka - dobrze że mam wybór.
|
Bardzo dobrze.
|
Cytat:
|
Tak po za tym : niektórzy narzekają na Inczyka, ale póki co wielu ludzi, łącznie z nami może pozwolić sobie na rzeczy (mniej lub bardziej potrzebne) dzięki nim. I póki co korzystajmy, choć konsumpcja to nie sens życia.
|
Cytat:
|
Oby ci się chciało tak długo jeździć aż stracisz wybór Herni. Albo może inaczej, oby zdrowie pozwalało.
|
od 14:50 ale rozmach, widziałem jednego GS z tym oświetleniem. Przekombinowane te motocykle ale dziewczyny spoko, Morbidelli i Voge ten sam silnik V |
Cytat:
|
Nie jest dobrze jak widać na tej wystawie wszystko podrabiają :D
|
Taa ... Nawet samych siebie. ;)
|
w katalogu części oem praktycznie nic nie jest dostępne to w UK u nas zapewne nie jest lepiej, wygląda na to, że nie ma co szukać miodu w dupie, może na 2026 dadzą do trampka bezdętkowe felgi i tempomat.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:29. |