Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Relacje z podróży (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=74)
-   -   Ooops I did it again - czyli jak pojechać nad morze i w góry tak żeby prawie nikt nie zauważył. (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=48666)

Lis 21.07.2026 20:55

A już myślałem, że trzy ślady robisz ;)
ps. Czarny... wprawny i pomocny moderator może czynnie pomóc, a nie doradzać :)

rumpel 21.07.2026 21:19

no nie mogłem sie powstrzymać czytając tytuł ;)

matjas 21.07.2026 22:22

No do tego było pite ;)

Lisu :) tenera nie miała okazji nic w tym roku pojeździć więc właśnie dlatego ona. Od piątku do dzisiaj wyszło 4tys km bez mała. Napiszę coś więcej jak trochę odsapnę.
W każdym razie już w domku. Dzięki Bogu.

CzarnyEZG 22.07.2026 08:29

1 Załącznik(ów)
Lis ja tam za Damę z Łasiczką z Temu fot obracał nie będę :D

Miniaturka nadal w poziomie, ale jak wejdziesz w fotę na kompie to jest w pionie.

Trzeba to rozkminić mocniej.

matjas 22.07.2026 08:35

1 Załącznik(ów)
A ja specjalnie dla Ciebie mendo! :)

Ależ była śliczna panienka w tej piekarni. Zniszczyła dwa stereotypy jakie mam dotyczące Niemek :) a nawet trzy!: Mloda, ładna i mówiła po angielsku :)

CzarnyEZG 22.07.2026 08:59

Kanciak z podniesionym dachem ale nie pocztowiec i do tego zapiekanka :D

Na polskich blachach?

Co do Niemek to Cię rozczaruję. To na pewno potomkini (czy potomkinoloszka jak to się teraz trendi mówi) imigrantów z Polski :)

A tak ogólnie to ja Ciebie też :D

Jedź i pisz dalej!!

matjas 22.07.2026 09:05

Już nie mam dokąd jechać! Dzisiaj rano dojechałem tylko do kibla po czym nawigacja powiedziała ZAWRÓĆ i jeszcze z lekka pogniłem chwilę w wyrku.
Plany motocyklowe mam takie aby wymienić olej w Tenere /po raz kolejny przed czasem ale Chujtam/ i zajechać na myjnię i moto będzie gotowe na wiosnę :)

Smutkiem trochę napełnia mnie fakt że nie mam już pomysłu na kolejne wyjazdy. Nie ciągnie mnie już nigdzie. Może narazie.

Wegrzyn 22.07.2026 11:14

Cytat:

Napisał CzarnyEZG (Post 912748)
Lis ja tam za Damę z Łasiczką z Temu fot obracał nie będę :D

:haha2::haha2::haha2:

PARYS 22.07.2026 14:47

Cytat:

Napisał matjas (Post 912652)
Myślę że sporo przesadzasz Parys i robisz błąd podstawowy porównując jabłka do bananów.
Ardeny nie były rozdupione przez wojnę nie licząc kilku miejscowości gdzie doszło do poważnych starć, nawet nie bardzo były strategiczne tak w zasadzie. Poza tym nie mieli hospodyna czerwonego przez kolejne 50 lat. Obszar który dla mnie najbardziej odpowiada tutejszej geografii to dolny Śląsk zasiedlony przez ludność napływową w wieeelu przypadkach nie mająca pojęcia co zrobić z ziemią i majątkami które przypadkiem otrzymali. Dodatkowo przez wiele lat była niepewność czy DS pozostanie polski. Więc wiesz - nie ma co narzekać bo trochę to takie gadanie jakby 70 latek był zdziwiony że chrupie w krzyżu :)
Natomiast cieszyć się należy że ruskich kurew już u nas nie ma a przez ostatnie dwie dekady Polska wypiękniała w tym w końcu Dolny Śląsk również. Ja się cieszę z tego co mamy.

I słusznie się cieszysz. Ja bardziej ogólnie niekoniecznie do samych Ardenów bo być może, a zapewne z pewnością tak jest jak mówisz.
Taki rejon napływowy to np. Zachodniopomorskie również. Znam na Wolinie kilka miejscowości jak własną kieszeń Międzyzdroje szczególnie - uwierz mi - tam nikt nie dbał o przydzielone komunały przez DEKADY. Długo by gadać...

Jarczoq 22.07.2026 19:34

Podobna sytuacja była w jeleniogórskim. Dopiero relatywnie niedawno zmiana pokoleniowa spowodowała zmiany krajobrazowe.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 23:42.