![]() |
Wracaj±c do bieszczadzkich mi¶ków.
Odłowili 8 sztuk, zaczipowali, zaobr±czkowali (mi¶kom zakłada się obroże na szyje) i wywieĽli gdzie¶ na zadupie. To oczywi¶cie niewiele zmieni, bo misiek, chociaż zazwyczaj codziennie raczej spaceruje (grzebi±c w poszukiwaniu żarełka) i kręci się w promieniu kilku kilometrów, to jak chce to potrafi zrobić 50km (a były przypadki, że nawet i 150). Jak ten jeden zasmakował ludzkiego mięsa, to raczej już go niewiele powstrzyma, żeby znowu poszukać i spróbować. Teraz najlepsze. Khhmmmm... "ministra" Herman-Klęska (ta od systemu kaucyjnego i innych poronionych zielonych pomysłów) o mi¶kach: "Potrzebujemy podpisu prezydenta pod ustaw± umożliwiaj±c± użycie broni gładkolufowej. Tylko tak skuteczne możemy płoszyć niedĽwiedzie, by przepędzać je z terenów zamieszkiwanych przez człowieka. Bez tego w procesie płoszenia możemy tylko używać paintball'a." Nie wiem, o co kaman z t± ustaw±, ale czuję tu jaki¶ przekręt (bo jest już jaka¶ ustawa o użyciu broni gładkolufowej np. przez policję), a mi¶ki s± tu tylko pretekstem. Jak pisałem wyżej o skuteczno¶ci kul gumowych - równie dobrze mogłaby wysyłać le¶niczych, żeby kaloszem kopali mi¶ka w zadek. https://i.postimg.cc/hPDYtq8B/facepalm.gif |
Ogarniemy wydzielanie, przenoszenie itp. Wieczorem lub jutro przysi±dę i poczytam w±tki na spokojnie. Przyjemnego dnia.:at:
10 postów przeniesionych i 2 skopiowane z w±tku Toraka (gdzie zostawić busa jad±c do Rumuni). Tytuł możemy jeszcze zmienić, proszę o priv. |
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 17:37. |