Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Serwis Ramires (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=281)
-   -   Loboo - cały asortyment. (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=48442)

ramires 18.05.2026 08:55

Cytat:

Napisał muszel72 (Post 907781)
Spojrzałem sobie na asortyment i stwierdzam, że cenowo z prawdziwym chinolem to oni szans nie mają:) Jednakowoż jeśli to rzeczywiście ma być wykonanie premium to pewnie klienta znajdą. Kupiłem ostatnio kufer centralny za 400 zico i to też wykonane jest wzorowo znaczy premium:)
Czas pokaże.

Oni nie chcą konkurować ze swoimi pobratymcami.
Oficjalnie chcą (nie tylko ceną) jakością pokazać, że ich produkt nie ma czego się wstydzić względem europejskich producentów.

Ja nic z tego nie mam, wytykam lekkie fakapy a jednocześnie umiem obiektywnie ocenic na ile to może działać a na ile nie.

Urzekły mnie lampy, mocowanie na kierownicę telefonu, dmuchane torby jako idea do mnie nie przemawiają ale nie twierdzę, że są złe jakościowo.

Pierwszy raz się łapię na tym, że nie mogę się przyczepić do jakości produktu.

Ceny… cóż, są jakie są. Ale gdyby była tam naklejka touratech czy wunderlich jakoś by nikt nie zwracał na to aż tak uwagi bo „jakość kosztuje”.

Także stereotypy wywalić trzeba do kosza.
Popatrzeć świeżym okiem i dać szansę.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

muszel72 18.05.2026 08:59

Racja bo większość tych marek robi właśnie tam. Jak pisałem, czas pokaże. dla siebie na dzień dobry znalazłem montaż do tankbaga, magnetyczny jakiś, tylko że nigdy takiego nie miałem i nie wiem jak to będzie się spisywało.

arbo 18.05.2026 09:07

Poboczem, jako ciekawostka (skojarzeniowa).
Mój śp. stary w latach 60-ych zbudował se Sama. Jednym z "patentów" był ręcznie wyklepany bak (nb z profilowanymi wnękami na manetki) mocowany do ramy na kandaharze. Tylko na kandaharze, żadnych śrub.

JaTomek 18.05.2026 09:39

Cytat:

Napisał matjas (Post 907772)
....Tak wiec spierdalaj czopku.

Cytując klasyka: toś mnie Wąski tym czopkiem zaimponował :Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up:

Cytat:

Napisał ramires (Post 907785)
Oni nie chcą konkurować ze swoimi pobratymcami.
Oficjalnie chcą (nie tylko ceną) jakością pokazać, że ich produkt nie ma czego się wstydzić względem europejskich producentów.

Ja nic z tego nie mam, wytykam lekkie fakapy a jednocześnie umiem obiektywnie ocenic na ile to może działać a na ile nie.

Urzekły mnie lampy, mocowanie na kierownicę telefonu, dmuchane torby jako idea do mnie nie przemawiają ale nie twierdzę, że są złe jakościowo.

Pierwszy raz się łapię na tym, że nie mogę się przyczepić do jakości produktu.

Ceny… cóż, są jakie są. Ale gdyby była tam naklejka touratech czy wunderlich jakoś by nikt nie zwracał na to aż tak uwagi bo „jakość kosztuje”.

Także stereotypy wywalić trzeba do kosza.
Popatrzeć świeżym okiem i dać szansę.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Chińczyk zawsze potrafił wyprodukować produkty na najwyższym poziomie. Trzeba tylko było za jakość zapłacić.

BTW chińczyka, zazwyczaj kupuje się, żeby było tanio. Nie wiem czy wchodzenie na rynek z grubiej rury to dobry kierunek ale czas pokaże.

matjas 18.05.2026 09:41

Są dobre chińskie produkty ale być może przyzwyczailiśmy się /w tym i ja/ że to ma być tanie. Biorąc pod uwagę koszty wytworzenia nie jestem skłonny płacić za czyjś profit margin. Po prostu.

Wracając do Twojego durnego wcześniejszego postu Arbo jeśli myślisz że szpanuje to naprawdę jesteś głupi. Też tak po prostu.
Trzy lata temu szpanowałem na tej samej trasie na Deauville650 za dychę i też wróciłem do domu. Idź się ogarnij cepie.

arbo 18.05.2026 09:44

Cepie, wcześniej czopku.
No.
Tak.
Jasne.

Melon 18.05.2026 10:02

Cytat:

Napisał arbo (Post 907794)
Cepie, wcześniej czopku.
No.
Tak.
Jasne.

Było się przyzwyczaić :p

arbo 18.05.2026 10:13

A Ty nie masz tam czegoś w zanadrzu od niego na "c"?
https://i.postimg.cc/RZSJ7JNZ/kasztan.gif

Dobra, styknie, bo śmiecimy Ramirezowi w wątku.

Dzieju 18.05.2026 10:25

Czy ktoś jeszcze ma już 17000 postów w takim tempie :)
Już nie śmiecę.

Lucky Luke 19.05.2026 09:17

Wydawało mi się, że wchodzę w normalny temat i poczytam o produktach do moto.
Ech... :(

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:16.